SPAS ZA MNOGE TEGOBE: Ovaj domaći napitak JAČA CEO ORGANIZAM, može da popravi KRVNU SLIKU i reguliše rad creva!

ZANIMLJIVOSTI

Kupus je povrće koje obiluje vitaminima i mineralima, a kada se od njega napravi sok dobija se vrlo lekovit sok koji može da ublaži mnoge tegobe, ali i ojača organizam. S druge strane, ovaj napitak je i vrlo ukusan, za razliku od rasola koji se dobija od kiselog kupusa.

Ovaj sok se pokazao odlično u smanjivanju tegoba izazvanih astritisom, u lečenju gihta, reume i drugih upala. Takođe, se preporučuje i za jačanje imuniteta, ali i za regulisanje rada creva. Postoje naznanke i da pobojšava krvnu sliku.

Nutritivna vrednost soka:

On u sebi sadrži vitamine, minerale i zdrava vlakna. Bogat je izvor minerala i to kalcijuma, kalijuma, gvožđa, fosfora, cinka, magnezijuma i bakra. U sebi sadrži i sve najvažnije vitamine A, B 1 i B2, C, K i P. Oni su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. U soku od kupusa ima više vitamina C nego u narandži. Najbolji je izvor kalijuma koji ima značajnu ulogu u regulaciji rada srca i nervnog sistema. U 100 ml napitaka nalazi se svega 23 kalorije, pa se često koristi u dijetama.

Evo za koje zdravstvene tegobe je dobar:

Popravlja krvnu sliku – Ispijanje ovog napitka može u velikoj meri da poboljša krvnu sliku. Pre svega se preporučuje mladim ženama, koje imaju obilne cikluse.

Ublažava anksioznost i nervozu – Ispijanje svežeg soka od kupusa se preporučuje za ublažavanje anksioznosti i nervoze. Kupusovim sokom možete poboljšati san i ukloniti nesanicu jer deluje opuštajuće i umirujuće na telo i mišiće.

Kupusov sok za pluća – Ovaj napitak može povoljno da deluje na disajne puteve.

Kupusov sok za želudac – Sveže ceđen sok od kupusa je spas za sve koji boluju od gastritisa. Takođe se preporučuje osobama koje imaju problem sa lošim varenjem i usporenim metabolizmom.

Sok od kupusa za heliko bakterije – Svež domaći kupusov sok se od davnina koristi za lečenje helikobakterije.

Evo kako se pravi domaći sok od kupusa:

-Dobro operite glavicu kupusa koju ćete koristiti za pripremu soka. Glavicu kupusa iseckajte na komade i ubacite u sokovnik. Kupus miksajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Kupus možete miješati i sa drugim povrćem u slučaju da vam se ukus samog kupusa ne sviđa. Ako je sok gust, po želji ga razredite sa vodom. stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *