HOĆETE DA HODATE POSLE TRIDESETE I DA DOBIJETE PRINCA NA BELOM KONJU – E NE MOŽE! Srpski psiholog šokirao sve u STUDIJU!

ZANIMLJIVOSTI

Ne postoji osoba koja je prošla od osamnaest godina pa prema tridesetima da je neko nije tušio sa pitanjima o ženidbi ili udaji. Na ovim prostorima je to vjerovatno još češći slučaj nego na zapadu. Uvijek mora biti neka tetka ili strina da te spuca pitanjem o tome kamo ide tvoj ljubavni život. Onda se pored svih u priču uključi i takozvani psiholog.

U tekstu objavljenom na infopult.info dr. Zoran Milivojević je udario sa analizom žena i njihove zrelosti. Doktor je uvjeren da sve žene koje se ne skrase prije tridesete zapravo ne žele odrasti i postati zrelije osobe. „Mnogi odrasli ljudi, naročito oni mlađe životne dobi, odbijaju odrasti i vode se dječijim maštarijama o idealnoj ljubavi koja će im se desiti onda kada nađu svog idealnog partnera.“ On u tekstu tvrdi kako sve te žene čekaju idealnog partnera kako bi pronašle sreću. Zbog toga je doktor stava da se te osobe nalaze „u slijepoj ulici“ emocionalnog sazrijevanja. „To su najčešće oni ljudi koji su u djetinjstvu bili previše zaštićeni. Takve osobe su imale ugodno djetinjstvo i svi oko njih su se trudili da im ugode na sve moguće načine.“ On je zaključio da većina djevojaka vidi svoje majke kao žrve i samim time ne žele da budu kao njihove one. „Takve djevojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju tv, čitaju novine i ne bave se zenskim stvarima.“ kaže dr. Milivojević. Uvjeren je da samačkim životom poslije tridesetih žene „blokiraju odrastanje“ iako njihovo tijelo stari.

Naravno da se uhvatio stare zatucane priče kako je najbolje vrijeme da se postane majka oko 24-te godine života. „Ali žene o tome često počnu razmišljati tek oko svoje 34. Njihove majke prave veliku grešku i savjetuju ih da “prožive” da vide svijet pa tek onda da se udaju i imaju djecu.“ Tvrdi da je nemoguće ludovati do 35. godine pa tada očekivati da se pojavi princ na bijelome konju.

U današnje vrijeme nije mogao pogrešniji smijer odabrati sa ovim tekstom, još otići toliko daleko da tvrdi kako žena ne može biti sretna bez svog viteza na bijelom konju. Malo je reći da je popio vatru za ovaj teskt. Širom društvenih mreža mogu se čitati samo komentari negodovanja i opovrgavanja njegovih blago rečeno zastarjelih pogleda na ženu. Njegov cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *