VEČERAS SE OGLASILA DR DARIJA KISIĆ: Evo šta je rekla o uvođenju policijskog časa

ZDRAVLJE

Doktorica Darija Kisić Tepavčević rekla je da sa pandemijom nema kompromisa.

– Ili moramo da se ujedinimo ili pobedimo, ili će ovo trajti unedogled. Znamo kako se prenosi i šta svako od nas može da učini da se ne zarazi – rekla je i dodala da su mjere protiv zaraze svima dosadile, jer je čovjek socijalno biće.

– Na početku, prije malo manje od godinu dana rijetko ko je poznavao nekog ko je imao koronu, a sada svi imamo članove porodice koji su se zarazili ili smo i sami preležali virus, a nažalost poznajemo i mnoge koji su izgubili bitku sa ovom bolešću – rekla je ona gostujući na TV Vesti.

Kaže, zbunjujuće je kada ljudi negiraju da ovaj virus postoji.

– Svako od nas zna šta treba da se uradi, da li je to zatvaranje, policijski čas, različite zemlje su to već pokušavale.

– Da li ste čuli nekog da se žali da neće moći da ide na posao ako se uvede policijski čas, ne, već samo da neće moći da izađu – rekla je Kisić Tepavčević.

– Jako je teško napraviti balans, ali ako učimo na iskustvima drugih zemalja, na žalost moram da kažem da zaključavanja nisu dovela do efekta do kakvog se očekivalo u većini zemalja.

– Zdravlje nema alternativu – rekla je ali i istakla činjenicu da je lečenje svakog pacijenta jako skupo.

– Niko se ne pita koliko košta jedan bolnički dan, koliko koštaju ijlekovi.

– Kompletno zatvaranje na nedelju, dve, tri nije dovoljno ukoliko se ne poštuju apsolutno sve mere, niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata jednog doma – kaže Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li je za uvođenje policiijskog časa kaže:

– Ne može da se da odgovor da ili ne, ono što mogu da potvrdim je da kratkoročno zatvaranje bez rigorozih kontrola nema nikakvog efekta. Ja sam lično za poštovanje svih mjera uz maksimalnu kontrolu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *