Sjecate se njega,pogledajte kako danas izgleda!

ZANIMLJIVOSTI

SJEĆATE SE DUŠANA SVILARA? Pobijedio u Grandu, pa nestao: Sad ne podnosi ESTRADU, A TEK KAD VIDITE KAKO IZGLEDA (FOTO)

Nije tajna da se Dušan Svilar, pobjednik treće sezone “Zvezda Granda”, gnušao od skandala na estradi i da je isticao da se slabo snalazi u estradnim vodama u prilikama koje se brzo mijenjaju.

“Ne razumijem potrebu čitalaca da ih zanima nečiji privatni život do detalja, a ne prihvatam da ja kao neko koga vole da slušaju kako pjeva moram da pričam o svom privatnom životu i onome što radim kad se kamere ugase”, izjavio je svojevremeno on, pa nastavio: “Nikoga ne osuđujem što pristaje na takve novine i što pravi kompromise, ali ja ne želim jer mi ne prijaju takve stvari. Da budem popularan po svaku cijenu to nije moj cilj.”

Dušan se riješio na veliku promjenu, pa u Pozorištu na Terazijama dobio angažman. On tu od 23. marta igra naslovnu ulogu u komadu “Fantom iz opere”, a osim njega za ulogu Fantoma u produkciji koju u pozorištu kažu da je jedna od najzahtjevnijih, izabran je i Vasa Stajkić, koji je dan ranije imao svoju premijeru. Svilar je sa velikim žarom odigrao svoju ulogu i dobio odlične kritike, što mu veoma znači budući da namjerava da se glumom bavi u nastavku svoje karijere.

“Ovo je moj drugi mjuzikl. Prije tri godine sam igrao u mjuziklu ‘Tajna crne ruke’, a sada mi se posrećilo da dobijem ulogu o kojoj sam maštao. Prije dvije godine sam bio na audiciji za Raula iako sam dušom želio da igram Fantoma”, ispričao je Dušan Svilar.

On je priznao i da je bilo stresno spremati se za odgovoran posao u pozorištu.

“Za mjesec dana smo morali da spremimo komad u potpunosti. Prezadovoljan sam prvim reakcijama i želim da se mjuziklu posvetim u potpunosti u budućem životu”, ističe pjevač uz komentar da je školovao i za glumu pored pjevanja.

“Na fakultetu muzičke umjetnosti na smjeru solo pjevanja koji sam pohađao, dvije godine smo imali glumu i scenski pokret, tako da meni nije nepoznanica biti na pozorišnoj sceni i bio sam spreman na neki način da se pokažem”, zaključio je on.

Talentovani tenor iz Subotice krajem 2016. godine uz koleginicu Natašu Bekvalac koja je bila u ulozi Drage Mašin, tumačio je Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu “Tajna Crne ruke”.


U pozorišnoj biografiji Dušana Svilara stoji i uloga Alfreda u opereti “Slepi miš” Johana Štrausa Mlađeg u pozorištu Dadov, dok kao solista nastupa sa orkestrom Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *