IZ GRANDA JAVLJAJU TUŽNU VIJEST: Sinoć je u 54. godini od srčanog udara preminuo pjevač KALE DIJAMANT

ZANIMLJIVOSTI

Pobjednik prve sezone šoua “Nikad nije kasno” Stanoje Stanović, poznatiji kao Kale Dijamant, preminuo je noćas u 54. godini života.

Pjevač je pronađen u svom stanu u Njemačkoj, a kako saznajemo od njegove porodice najvjerovatnije je preminuo od posljedica srčanog udara.

Posljednje dane života proveo je u Dizeldorfu i nije bilo naznaka da mu je ugroženo zdravstveno stanje. Ali kako se prethodna dva dana nije javljao na telefon, njegova porodica sinoć je obila stan i mogla je samo da konstatuje smrt.

– Preminuo je naš i vaš kralj narodne muzike. Ostaješ zauvijek u našem srcu, za nas si i dalje živ. Najbolji oče, najbolji deda i najveća naša zvijezdo, počivaj u miru. Vole te tvoj ćerke, žena i unuci – stoji u objavi porodice Stanković na njegovom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Termin sahrane biće naknadno objavljen, a kako saznajemo u toku je obdukcija.

Kale Dijamant rođen je u Obrenovcu. Ljubav prema muzici pokazao je od najranijeg djetinjstva, a osamdesetih godina počeo je radi po beogradskim klubovima i splavovima. Često je isticao kako je njegov put bio trnovit, a nakon Beograda i Beča, rešio je da svoju sreću okuša i u Njemačkoj, pa se 1991. godine preselio se Dizeldorf, gdej je pokušao da izgradi karijeru.

– U to vrijeme postati zvezda na Zapadu, bez reklame i bez medijske podrške, bilo je zaista teško. Ja sam prošao kompletnu Evropu, mnogo sam pesama Šabana Šaulića otpevao. Od tih pjesama sam napravio kuću, stekao porodicu, izgradio karijeru. Gospodin Šaban Šaulić mi je bio veliki uzor – govorio je svojevremeno Kale. Ipak, umesto karijere Njemačka mu je donijela ljubav njegovog života, sadašnju suprugu Zoricu, najveću podršku.

-Žene su najljepša stvorenja i ja ih mnogo poštujem, bez njih nema života – govorio je pjevač koji je 27 godina maštao da stane na veliku scenu i pjeva,a to mu se i ostvarilo učešćem u prvoj sezoni šoua “Nikad nije kasno”.

Popularnost i pobjedu stekao je meastralnim glasom, za koji su mnogi rekli da podsjeća na Šabana Šaulića. Čak deset mjeseci koliko je trajalo takmičenje, bio je odvojen od porodice jer se potpuno posvetio takmičenju. Želio da sve bude i više nego savršeno, a nakon pobede ispričao je kako se osjećao:

– Nisam mogao da vjerujem da sam dobio prvo mjesto po odluci stručnog žirija. Blagoje, kako ja zovem Žiku Jakšića, mi je rekao: “Kale, idemo.” Ja ga pitam: “Gde idemo, Žiko?”. A Jakšić mi kaže: “Ti si pobjednik”. Ja mu kažem: “Žiko, ne razumijem te”. Poveli su me tamo, nisam mogao da izrealizujem to da sam pobijedio. Kada sam stigao u studio, shvatio sam da sam dobio tu nagradu. Bio sam uzrujan, fantastičan je osjećaj i takav osjećaj treba doživeti i treba osjetiti to.

(Grandonline)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *