ŽENA SA 7 DOKTORATA, 5 SINOVA, 2 KĆERKE i odjećom od 100.000 dolara: Upoznajte suprugu katarskog emira

ZANIMLJIVOSTI

Sheikha Moza bint Nasser je dama savršenog stila, supruga je katarskog emira i jedna od njegove tri žene.

Krase je elegancija, stil sofisticiranost.

16

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je  devet godina nakon udaje.

Moza znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je  u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku  i razvoj zajednice i  raznih programa za pomoć djeci.

17

15

14

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio ” Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niz obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena ima sedam  počasnih doktorata.

13

12

11

Ipak, njena najvažnija titula su svakako njena djeca. Ona ima petoricu sinova i dvije kćerke.

10

Svjetsku javnost privukla je svojim besprijekornim stilom.

9

8

7

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prijestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

6

5

4

Nju je Vogue uvrstio u pet najbolje odjevenih žena svijeta. Ona 365 dana u godini oblači komade visoke mode Chanel, Dior i slično…

3

2

Ona kupuje odjeću koja košta između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do 100. 000 dolara.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *