POJAVILA VAM SE PLIJESAN U TEGLI, URADITE SAMO 1 STVAR I NEĆE VIŠE NIKAD: Kako ovo nismo znali ranije?

ZANIMLJIVOSTI ZDRAVLJE

Ovu metodu pozdravljaju i stručnjaci, ali samo pazite da su to guste stvari poput umaka od paradajza i slično

Nakon što ste otvorili staklenke s umacima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih pohranite u hladnjak kako biste spriječili njihovo kvarenje. No čak i tada može doći do nastanka plijesni i kvarenja proizvoda. Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj hrana u staklenkama traje dulje i ne kvari se.

Na Facebook stranici The Prepped Mama, gdje redovno objavljuje svoje savjete i trikove za kućanstvo, objavila je i ovaj savjet o čuvanju proizvoda u staklenkama.

Okretanje naopako

“Sjajan trik za pohranjivanje hrane u staklenkama je da ih spremite naopako u hladnjak. To ih zatvori i sprječava da se kvare, što vam štedi vrijeme i novac”, napisala je poduzetna mama u svojoj objavi i pokazala fotografijom kako to izgleda.

b47e72b3420da9a51317

foto: Facebook

Stručnjakinja za mikrobiologiju i agrikulturu Cathy Moir kazala je da ovaj trik neće spriječiti razvoj plijesni, već će usporiti razvoj mikroorganizama.

Samo za guste stvari

“Okretanjem staklenke naopako, ta površina gdje bi nastala plijesan past će na poklopac i zatvoriti prolazak zraka, što će otežati razvoj mikroorganizama”, objasnila je Moir za Daily Mail.

Iako je ovaj trik dobar i sprječava nastanak plijesni, Cathy preporučuje da se otvorene staklenke što kraće koriste, to jest da se proizvod što brže potroši nakon otvaranja. Sve dok su staklenke dobro zatvorene, možete ih spremati naopako kako biste produljili vrijeme za nastajanje plijesni, samo pazite da su to guste stvari poput umaka od paradajza i slično.

Izvor: Net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *