Dijete za domaći rad opisalo PSA KAO ČLANA PORODICE: Kad su roditelji vidjeli UČITELJICIN KOMENTAR DOŠLO IM ZLO (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

U Facebook grupi “Ponosni vlasnici kućnih ljubimaca” jedna je članica objavila reakciju učiteljice na domaću zadaću. Dijete je dobilo zadatak da opiše člana obitelji. Nakon što je napisalo da je njegov pas pametan i zabavan, učiteljica drugog razreda ostavila mu je opasku u kojoj stoji da je pas kućni ljubimac, a ne član obitelji. Reakcija učiteljice kod dijela javnosti izazvala je oprečna mišljenja.

“Dijete je dobilo zadatak da opiše člana obitelji. Odlučilo se za psa i ja to podržavam jer kod nas u kući pas je član obitelji. Iskreno, očekivala sam više od učiteljice drugog razreda osnovne škole. Prije svega empatije prema životinjama. Djetetu je taj pas više od ljubimca, brine se o njemu, hrani, šeta, mazi i ovakav komentar stvarno nije bio potreban”, napisala je jedna članica grupe.

1zadaca-1

Druga se nadovezala i napisala: “Ovo nije pedagog. Bez obzira što je pas životinja, ako se brinemo za njega/nju, volimo, pazimo, njegujemo, on/ona je također član obitelji. Bez obzira što nije u krvnom srodstvu. Šta bi dotična kazala ili napisala za posvojeno dijete ili očuha ili pomajku koji nisu u krvnom srodstvu. Ovo je izraz specizma, a oni nemaju mjesta u odgoju. No, dobro je znati tko je kakav za ubuduće.”

Neke je učiteljičin komentar jako iziritirao pa su napisali da je glupača, prostakuša te da je očigledno da ne voli životinje, a ni ljude.

“Dijete ima problema u pisanju. To učiteljica ne primjećuje, a najbitnije je od svega”, stoji u jednom komentaru. Bilo je čak i pojedinaca koji su zaključili kako je ovo još jedan razlog za promjenu Obiteljskog zakona.

“Zna se što je obitelj, a što životinja koju nazivamo kućnim ljubimcem. To što ga vi smatrate članom obitelji je jako lijepo, ali pas nije čovjek nego životinja i tu se završava sva priča. Učiteljica je odradila svoj posao kako treba, a je li razgovarala s djetetom i pojasnila to nitko od vas ne zna, zato ne pljujte ženu bezveze jer ispravno odgaja dijete i uči ga tko je tko i kamo spada. A vi ga doma učite kako god vi želite. I da se razumijemo – ja jako volim životinje”, stoji u jednom od komentara.

“Jedan loš primjer nije pravilo. Imate učitelje u RH koji putuju 120 km, na -15 stupnjeva da bi podučavali… o njima nitko ne piše! Zašto?” blagonaklono je napisala jedna članica. Neki smatraju da je učiteljica mogla upotrijebiti svoju pedagogiju i objasniti djetetu što je tražila kao zadatak, a ne pisati u bilježnicu rastužujući dijete.

Novi.ba/Rtl.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *