Svi bruje o njemu,a evo ko mu je otac!

ZANIMLJIVOSTI

REGION OD SUBOTE BRUJI O ISAKU ŠABANOVIĆU, A EVO KO JE NJEGOV OTAC: Sad je jasno na koga je talentovan

Isak Šabanović je nastupom u regionalnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” ujedinio region. O tome kakav je bio njegov nastup svjedoči aplauz publike, i komentari žirija da je “rođena nova balkanska zvijezda. “ Žiri nije imao riječi hvale samo za njegovu interpretaciju, već i emociju i scenski nastup, a Šabanović je pokazao kako se na bini ponaša rok zvijezda. Pala je i nesvakidašnja ponuda jedne od članica žirija Marije Šerifović da snime duet,a video ovog anstupa već broji milionske preglede.

Inače, Isak se muzikom bavi još od ranog djetinjstva. Tu ljubav je naslijedio od svog oca. Prije ovog objavio je tri singla: “Moj slatki anđele”,” U meni još snage ima” i “Ti moja si”.

136191855-869828737165890-437670186741665181-n

Isak Šabanović je progovorio o svom talentu, te otkrio ko je bio njegov najveći uzor:

– Muzika je oduvijek bila sastavni dio naše porodice. Pored oca muzičara zavolio sam i muziku i sve ono što ide uz nju. Impresivne su bile svirke njegovog benda osamdesetih i devedesetih godina širom ondašnje zemlje, a ja sam im kasnije prisustvovao nebrojeno puta. Obožavao sam sve ono što oni sviraju i nekako sam po inerciji krenuo u muzičku školu, a kasnije, već sa desetak godina, osnivao sa drugarima bendove i svirao po garažama i podrumima. Tada su nam bake i majke bile najvjernija publika.

– Iako sam se divio njegovom radu i želio da budem dio tog svijeta, otac u početku nije bio oduševljen mojim izborom. Govorio je da je takav život težak, putovanja, odlasci od kuće, razdvajanje od porodice… Oduvijek je potencirao obrazovanje, tako da sam na trećoj godini Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Podgorici, smjer produkcija, ali imam vremena i za muziku. Naravno, sada imam i podršku cijele porodice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *