SVAKA ŽENA IMA OVO PROKLETSTVO U SEBI: Evo kako da isključite HORMON DEBLJANJA u vašem tijelu, sva odjeća će vam biti velika

ZDRAVLJE

Želite da efektivno smršate onda morate deaktivirati hormone koji skladište salo. To ćete uspjeti uz ovih nekoliko savjeta…

Jedini način da se smanji nivo kortizola jeste da vježbate ili meditirate.

dijeta

Zdrava ishrana je takođe važna, nemojte jesti masno meso, jedite ribu i orahe, unesite što više omega 3 masnih kiselina, takođe jedite voće i povrće. Jako je bitno i da dovoljno spavate.

Visok nivo insulninske rezistencije doprinosi gojenju, a takođe i dijabetesu.

61242087-prehrana-dijeta-tanjur-mrsavljenje-770x470

Najbolji način da se ne razvije rezistencija na insulin jeste što manji unos šećera. On je glavni uzročnik viceralne masnoće. Spavajte 7-8 sati dnevno, jer manjak sna takođe dovodi do rezistencije na insulin.

Estrogen se povećava fiziološki ili dijetom.

Kod žena se ponekad povećava zbog terapije kontraceptivnim pilulama. Njega je najbolje smanjiti prirodnim putem. Jedite namirnice bogate vlaknima kao što su ječam i zob, organsko voće i povrće koji će sami, prirodno smanjiti estrogen.

Leptin je hormon koji iznenađujuće funkcioniše.

dijeta-mrsanje-pexels-20

Kada jedete više on više i brže reguliše masti i šećere, a radi potpuno suprotno kada ne jedete dovoljno. Najbolji način da podignete nivo leptina jeste da konzumirate ugljene hidrate, ali da pritom i vježbate. Brze šetnje će vam pomoći u povećanju endorfina koji smanjuje stres i anksioznost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *