DA LI SAM TRUDNA: Brzi kućni test za trudnoću od paste za zube

ZANIMLJIVOSTI

Kako da znam da li sam trudna? Ovo pitanje budi strahove od neplanirane trudnoće, a često se javlja baš kad klasičan test za trudnoću uopšte nije dostupan… Evo načina da provjerite sumnje.

Prva pomisao kada kasni menstruacija je trudnoća, a evo kako žene bez kupovine testa mogu da saznaju da li su u drugom stanju, piše Lepa & srećna.

Test za trudnoću je priznat pokazatelj trudnoće uz obavezan odlazak kod ginekologa, ali šta raditi ako u toku noći razmišljate o trudnoći, imate napad panike i nemate gdje da kupite test? U bočicu sa urinom istisnite malo bijele paste za zube i polako promućkajte. Ostavite da odstoji 3 do 5 minuta i ako je pasta ista niste trudni, ali ako je pasta postala pjenušava ili na njoj ima plave nijanse onda je moguće da ste u drugom stanju. HCG (hormon trudnoće) na identičan način hemijski reaguje na pastu kao na test na trudnoću.

Međutim, ovaj test nije apsolutno pouzdan, pa je najbolje da i pored njega uradite klasičan test i obavezno odete kod ginekologa ukoliko imate neke smetnje ili sumnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *