Ako pomiješate običan krompir sa bilo kojim od ova 2 sastojka i mažete lice samo 4 večeri uzastopno, imaćete sjajnu i glatku kožu od kojoj oduvijek sanjate

ZANIMLJIVOSTI

Krompir i krastavac

Pomješajte krompir i pola krastavca u blender dok ne dobijete finu teksturu. Nežno nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 25 minuta. Isperite mlakom vodom.

Krompir i limun

Pomješajte u blenderu krompir i sok od pola iscijeđenog limuna dok ne dobijete homogenu teksturu. Nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 20 minuta. Isperite vodom.

Kokosovo ulje

Zagrijte kokosovo ulje i umočite vatu u nju. Natapkajte niježno kožu i masirajte ugrožena područja oko 2 minuta. Ostavite da odstoji par minuta i obrišite lice preostalom vatom. Ponovite 2 puta dnevno.

Jabukovo sirće

Pomješajte jabukovo sirće sa vodom i umočite vatu u nju. Natapkajte na lice i ostavite da prenoći. Ujutru operite lice mlakom vodom.

Zeleni čaj

Ostavite kesicu zelenog čaja da odstoji u toploj vodi nekoliko minuta. Nakon toga je izvadite i dodajte med i limunov sok. Natapkajte vatom na lice i ostavite par minuta da odstoji.

Limun

Isjecite limun na pola i direktno ga nanesite na lice u kružnim pokretima. Radite ovo 5 minuta i isperite lice hladnom vodom.

Med

Na čisto lice nanesite tanak sloj meda i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i ponovite ovo svaki dan.

Aloe Vera

Skinite bodljikave dijelove sa aloe vere, isjecite je na kockice i iscijedite gel. Možete mazati gel na lice direktno sa biljke ili prstima. Neka vam ovo bude dnevna rutina.

Maslinovo ulje

Nanesite par kapi ulja na lice i nježno masirajte u kružnim pokretima. Ostavite par minuta i obrišite lice tkaninom potopljenom u mlaku vodu. Ponovite ovo svako veče pred spavanje.Papaja
Isecite papaju na sitne komade i dodajte med dok ne dobijete pastu. Nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i ponovite na redovnoj bazi.

Papaja

Isjecite papaju na sitne komade i dodajte med dok ne dobijete pastu. Nanesite smjesu na lice i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i ponovite na redovnoj bazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *