Oslobodite se bola u leđima brzo i lako: U kuhinji imate namirnicu koja će vas potpuno osloboditi tegoba, samo treba da je stavite u čaj

ZANIMLJIVOSTI

Loše držanje je glavni uzrok bolova u leđima, nogama i zglobovima, a vrlo efikasan lijek koji će vas potpuno osloboditi ovih tegoba jeste goveđi želatin, jedan od sastojaka i dodataka jelima koji se najviše pominje u receptima za pripremu kolača naših baka, a koji vam sigurno stoji na polici u kuhinji ili špajzu, piše “Telegraf“…

Iako se nekada nije znalo koja su ljekovita svojstva goveđeg želatina, danas je dobro poznato da on blagotvorno utiče na naše zglobove, hrskavicu, ligamente, vezivno tkivo, čini ih jačim i otpornijim na povrede.

Osim što prevenira osteoporozu i osteoartritis, želatin jača i srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i elastičnijom, jača strukturu kose.

Ukoliko imate problema sa kostima i zglobovima, evo recepta za napitak koji će vam odagnati bol.

Priprema je vrlo jednostavna: pomiješajte kesicu želatina (5 g) sa četvrtinom šoljice hladne vode. Preporučuje se da je pripremite uveče, prije odlaska u krevet.

Ostavite želatin da odstoji do ujutro dok se ne pretvori u mlječnu supstancu – zatim ga dodajte u čaj, mlijeko ili sok i popijte ujutro na prazan želudac.

Na tretmnu bi trebalo da budete mjesec dana, a zatim treba da napravite pauzu od šest mjeseci. Nakon toga možete da ponovite postupak, iako vjerovatno za tim neće biti potrebe.

Da bol iz vrata, leđa, nogu i zglobova jenjava, primjetićete već nakon sedam dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *