Spas za otečene noge: Čaj od ove biljke je prirodno rješenje za problem koji nas sve često muči! (RECEPT)

ZANIMLJIVOSTI

Peršun se obično koristi kao začin u kuhanju, ali ova biljka očigledno ima i brojna ljekovita svojstva. Ova zelena biljka je prava nutricionistička energija sa vitaminima A, B, C i K i mineralima kao što su gvožđe i kalijum, piše “Stil“.

Ipak, to je jedan od najefikasnijih načina za prirodno liječenje otečenih nogu. Zato je i popularan među ljudima koji moraju brzo da izgube težinu prije važnog događaja, jer uklanja višak tečnosti iz tijela. Oticanje stopala rezultat je nakupljanja vode, poznate kao edem, koji je obično uzrokovan trudnoćom, a može biti uzorokovan i drugim stvarima: prekomjernom konzumacijom obrađene i slane hrane, sedentarnim načinom života, PMS-om i upotrebom određenih lijekova.

Peršun je moćan prirodni lijek koji se koristi vijekovima, i jedan je od najboljih prirodnih diuretika koje možemo koristiti. Poboljšava i funkciju bubrega, a ako adekvatno obavlja svoj posao, voda će ostati u tijelu kraće vrijeme, što će smanjiti rizik od edema. Pored toga, peršun je bogat kalijumom, tako da će za razliku od hemijskih diuretika, održati zdrav nivo kalijuma u ​​tijelu.

Evo kako pripremiti čaj od peršuna kod kuće:

Prokuhajte vodu i sipajte u šoljicu za čaj.

Zatim dodajte četvrtinu usitnjenih listova peršuna. Ostavite da odstoji 5-7 minuta, procijedite i popijte. Trebalo bi svakodnevno piti do dva litra čaja od peršuna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *