PROVJERITE ZAŠTO JE OVO TRENUTNO NAJPOPULANIJA DIJETA: SKIDA I DO PET KILOGRAMA ZA 12 DANA!

ZANIMLJIVOSTI

Oslobodite se viška kilograma u kratkom roku! Ova hit dijeta je trenutno najpopularnija. Osnovno pravilo je da uobičajen doručak zamijenite smutijem od banane.

Ostali obroci bi trebalo da budu laganiji. Poslije doručka, pojedite još dva obroka i dvije užine. Izbacite slatkiše potpuno, kao i alkohol. Druga posebna pravila ne postoje. Jedite normalno ručak i večeru, ali nemojte se pretrpavati.

Ova dijeta se drži 12 dana. Posljednji obrok pojedite oko 20 sati, iako bi bilo idealno da ne jedete nakon 18 sati. Ako osjetite glad nakon preporučenog vremena, pojedite neko povrće ili čašu jogurta.

Banane su vrlo korisne i za zdravlje. Evo kako djeluju na organizam:

Bogate su vlaknima, ugljenim hidratima, ali su možda najpoznatije kao bogat izvor kalijuma i magnezijuma. U njima ima vitamina A,C, B6, biotina, gvožđa, bakra.

Sve ovo čini ih odličnim za zdravlje, a prije svega za:

-Zdravlje srca i krvnih sudova. Banane su bogate kalijumom, a nemaju natrijum. Višak natrijuma loše utiče na krvne sudove i stvara visok krvni pritisak, a prisustvo kalijuma u bananama neutrališe ovo stanje.

-Dobro raspoloženje. Banane su bogate triptofanom, koji tijelo pretvara u serotonin, a samim tim raspoloženje je bolje.

-Varenje. S obzirom da su bogate vlaknima, poboljšavaju varenje, regulišu rad crijeva i eliminiše sve digestivne probleme.

Za smuti od banane će vam biti potrebno:

-2 kašičice lanenih sjemenki
-150 g borovnica
-1 banana
-1 kašičica izrendanog đumbira, šaka špinata i voda

Stavite sve sastojke u blender i dobro promiješajte. Ovaj brz i jednostavan smuti je bogat vlaknima, bjelančevinama i hranljivim sastojcima, pa će pokrenuti metabolizam i pomoći vam da skinete suvišne kilograme. hayat.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *