SIBIRSKI TRAVAR KOJI ŽIVI U SRBIJI OTKRIO: OVO JE BOMBA ZA IMUNITET! 2 biljke najbolje štite od virusa, a ima ih svuda!

ZANIMLJIVOSTI

Prije godinu dana u Belo Blato doselila se četvoročlana porodica iz Sibira, travari čije su ljekoviti preparatai postali vrlo traženi u Srbiji. Glava porodce, Bulat Šagzin, odrastao je na Bajkalskom jezeru u Sibiru, mjestu bogatom prirodom gde je naučio mnogo o jlekovitom bolju. Svoja znanja doneo je u Srbiju gdje nastavlja da se bavi pripremanjem raznih tiktura i preparata od bilja.

Uz pomoć meštana malenog banatskog sela, prikuplja travke koje pomažu liječenje brojnih biljki. Očekivano, od pojave korona virusa, najveća je potražnja za prirodnim i domaći preparataima za jačanje imuniteta.

“Najviše se traže tikture za liječenje imuniteta, zato što je to sad najbitnije. Za virus je jako dobra ehinacea i plod šipka, to svuda mogu da pronađu”, kaže Bulat za RTS.

Šipurak je bogat vitaminom C, u sebi sadrži flavonoid, pektin, voćne kiseline i koristi se za jačanje urinarnog sistema, imuniteta, sveopšteg zdravlja, kao i kod lečenja kožnih oboljenja.

Sok od ehinacee se kao sredstvo za jačanje imuniteta, jer aktivni sastojci ove biljke podstiču aktiviranje makrofaga, ćelija uništavaju bakterije i viruse. Odlična je preventiva prehladi i gripu. Ova biljka se preporučuje i kod bolesti respiratornog sistema: za ublažavanje kašlja, bronhitisa, bolova u grlu i sinuzitisa, a uspešna je i za ublažavanje glavobolja, metaboličkih problema i pojačanog znojenja.

Bulat Šagzin na specifičan način čuva bilje i travke, konzervira ih u balonima, pa tokom zime od njih priprema ljekovite preparate. novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *