OVAJ LEK ČISTI PLUĆA I OSLOBAĐA TOKSINA: Pravi se od samo par stvari a ZAŠTITIĆE VAM IMUNITET!

ZANIMLJIVOSTI

Lovor se koristi kao začinska biljka, ali i kao lek protiv mnogih stanja. Najveća lekovita svojstva ima upravo sam list biljke. Lovorov list je još od davnina poznat kao odličan začin mnogim jelima, ali i kao lek sa protivupalnim i antiseptičkim dejstvima.

Bogat je mineralima poput kalijuma, bakra, mangana, kalcijuma, gvožđa, cinka, magnezijuma, selena, kao i vitaminima B grupe koji su važni za funkcionisanje celog organizma.

List lovora je neprikosnoven kada je reč o uklanjanju respiratornih tegoba, pa se često koristi za inhalaciju. Sirup od lovorovog lista se preporučuju za jačanje imuniteta, pročišćavanje disajnih puteva i ublažavanje kašlja, grlobolje i bronhitisa.

Za pripremu ovog sirupa će vam biti potrebni sledeći sastojci:

-6 svežih ili 8 osušenih listova lovora
-2,5 dcl vode
-6 kašika smeđeg šećera ili meda
-Sok od 1 limuna

Priprema:

Stavite vodu na ringlu, pa kad provri dodajte lišće lovora i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Nakon toga procedite vodu u drugu posudu, dodajte braon šećer i sok od limuna. Sve dobro izmešajte dok se šećer potpuno ne istopi i sirup je spreman.

Sirup čuvajte u staklenoj posudi u frižideru. Rok trajanje je nekoliko dana, zato ovaj sirup pravite u manjim količinama. Pijte do 3 kašičice sirupa dnevno, sve dok ne osetite olakšanje. (Espreso.rs / Srbija Danas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *