Kad krenete spavati STAVITE JASTUK IZMEĐU NOGU: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu, IZNENADIT ĆETE SE…

ZANIMLJIVOSTI

Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem dijelu leđa ili bolove u nogama Spavate na boku i držite jastuk između nogu jer vam je tako udobno? Slobodno nastavite jer je i zdravo. Postoji, piše Ecosa, pet razloga zašto je držanje jastuka između nogu dobro.

Povećava udobnost – Jastuk između nogu povećava udobnost i uklanja pritisak – držeći koljena jedno iznad drugog što obezbjeđuje poravnanje kukova i karličnog područja.

Smanjuje stres na kuku – Smanjuje stres na kuku jer sprječava njegovo rotiranje i povlačenje karlice izvan poravnanja.

Odlično je za ljude koje boli donji dio leđa – Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem dijelu leđa ili bolove u nogama, posebno za one koji imaju išijas. Dok spavate na boku, ako nemate jastuk, ‘gornja’ noga se može pomjerati naprijed kako bi se ‘odmorila na madracu’. Taj pritisak uvijanja u donjem dijelu leđa može iritirati nerve.

Pomaže kod apneje- Spavanje na boku s jastukom između nogu je takođe korisno za one koji imaju abnormalnosti disanja, kao što je apneja. U tom su položaju vaši disajni putevi stabilniji i manje je vjerovatno da će ograničiti vazduh. Držanjem poravnate karlice, smanjuju se bolovi u vratu i leđima što smanjuje mogućnost apneje u snu.

Poboljšava cirkulaciju – Blago podizanje jastuka između nogu pomoći će da se olakša protok krvi kroz venu cavu – koja je glavna vena koja prenosi krv u srce i leđa. novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *