MA, KAKVE OPERACIJE: OVO SU SAVJETI NAŠIH NANA ZA LJEPOTU ZLATA VRIJEDNI!

ZANIMLJIVOSTI

Svjetski trendovi su se promijenili, kao i sama vizija ljepote žene. Ipak, pamtimo savjete naših nana i danas koji su, priznat ćete i sami, zlata vrijedni jer njeguju i čuvaju prirodnu ljepotu žena.

1. Staromodni botox: Držite ravno lice

Osnivačica kompanije ARTISANskin Amal Elb:ahnasawy kaže da je jedan od najboljih savjeta koji je dobila od nane da se nikada ne mršti.

-Ovo je u osnovi bio najbolji botoks prije nego što je i postojao. Kada god bi me primijetila kako radim grimase, podsjetila bi me i na kraju sam postala toliko svjesna svojih pokreta lica da mi je to postalo prirodno i sada pazim da si nesvjesno ne stvorim bore – otkrila je ona.

2. Med za ožiljke:

Erin Stair je doktorica i osnivačica bloomingwellness.com stranice. Najbolji savjet koji je dobila od nane je nanošenje meda na rane, kako bi brže zarasle i smanjile pojavu ožiljaka.

-Kao dijete bila sam glavni ‘harambaša’, uvijek sam imala puno ožiljaka i prilično sam siguran da bi ih imala i dan danas da nisam stavljala med. Sada postoje čak i istraživanja koja podržavaju ono što je rekla, a med se danas koristi čak i na hirurškim ožiljcima – kaže ona.

3. Suncobrani ne izlaze iz mode:

Stefanie Parks, osnivačica brenda DermWarehouse, sjeća se da je njena nana imala najljepšu porculansko bijelu kožu.

-Cijeli život ju je prekrivala noseći kremu za sunčanje, šešire, duge rukave i hlače, a čak bi i šetala uokolo s kišobranom kako bi zaštitila kožu od sunca. U to sam vrijeme mislila da je luda. Nisam mogla vjerovati da je šetala s kišobranom kad je vani bilo sunčano! Mislila sam da kada izgledaš preplanulo, izgledaš sjajno. Sad znam koliko je bila pametna što je to učinila – kaže ona.

Navodi kako niko nikada nije mogao pogoditi godine njene nane, prenosi 24sata.hr.

4. Koristite povrće za ljepotu:

Jennifer Isaac, suosnivačica MODE-a, kaže da je nana kao mlađu poticala da trlja kore od voća i povrća po koži.

-Na primjer, umjesto da baci kore koje su ostale od manga, avokada i jabuka, pokazala mi je kako umasirati unutarnje kore na lice i ruke, objasnivši da ju je majka podučavala istoj stvari dok je bila djevojčica. Ispostavilo se da su izvrsna prirodna hidratantna sredstva koja pružaju koži bogate hranjive sastojke – kaže ona. hayat.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *