GLJIVICE I BAKTERIJE U VAGINI: Ginekolog vam ovo nikada, ALI NIKADA NEĆE REĆI!

ZANIMLJIVOSTI

Svaka žena pre ili kasnije mora da ode kod ginekologa sa simptomima o kojima je neprijatno razgovarati. Crvenilo, svrab na genitalijama, oticanje sluzokože, bolovi u stomaku, lučenje ružnog mirisa. Vaginitis je upala sluznice vagine uzrokovana patogenim bakterijama ili gljivicama. Ova bolest pogađa oko trećine žena reproduktivnog doba.

Da biste razumeli uzrok vaginitisa, važno je imati na umu da je u vašoj vagini mnogo različitih mikroorganizama (korisnih i patogenih). Njihova ravnoteža zavisi od starosti žene, načina života i funkcije jajnika. Sve ove stvari utiču na sadržaj glikogena u zidu vagine koji se pretvara u visoku koncentraciju mlečne kiseline i sprečava širenje loših bakterija.

Alkalno okruženje u vagini može izazvati razne bolesti. Upotreba antibiotika za lečenje ovog stanja može čak i pogoršati problem, što rezultira širenjem gljivičnih infekcija. Lekovi i druge hemikalije mogu izazvati alergijske reakcije i prekomernu suvoću. Sjajna vest je da postoje prirodni lekovi koji normalizuju mikrofloru vagine i uklanjaju neželjene znakove vaginitisa.

Sirće – Pomešajte 2 kašike sirćeta sa 9% kiselosti sa 4 šolje ključale vode. Ovim preparatom isperite spoljne delove genitalija. Ponavljajte ovaj postupak svakog dana dok neprijatni simptomi ne nestanu.

Čaj od kamilice – Skuvajte 4 šolje vode i dodajte 2 kašike suvih cvetova kamilice i kuvajte 5-10 minuta. Isperite i operite genitalije ovim pićem. Ponavljajte ovaj tretman dok se mikroflora ne normalizuje.

Sok od limuna – limun4 Rastvorite 1 kašiku limunovog soka u 4 šolje mlake vode. Tuširajte se ovom smešom.

Da biste sprečili dalje vaginalne infekcije, koristite donji veš od prirodnih materijala, kao i za intimnu upotrebu blagih higijenskih proizvoda koji sadrže mlečnu kiselinu. (Espreso.rs/Novi ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *