Izbacuje VIŠAK TEČNOSTI, čisti JETRU, sprečava INFEKCIJE! Travari obožavaju čaj od ove BILJKE!

ZANIMLJIVOSTI

Čajevi su definitivno lek koji ne koristimo u dovoljnim količinama. Ukoliko ste spremni za proletnju detoksikacijo organizma, obavezno iskoristite sve blagodeti čaja od maslačka. Pravi tako što se koren ili list ili cvet od maslačka potopi u ključalu vodu, pa mu se nakon hlađena doda kašičica livadskog meda.

Ovaj čaj se razlikuje po ukusu i nutricionističkim vrednostim u zavisnosti od dela biljke koja se koristi. Na primer, koren maslačka leči jetru, lišće bubrege, a cvetovi daju najukusniji čaj na svetu.

Savršena zamena za kafu – Čaj od maslačka je snažan antioksidans i pun je minerala. Telu vraća energiju, a da pri tome ne sadrži kofein. Što je još interesantnije leči zavisnost od kofeina. Pa ako želite, jutro započnite čajem od maslačka umesto sa kafom.

Smanjuje upalu – Hronična upala može izazvati niz neželjenih zdravstvenih simptoma, uključujući bolove u zglobovima, osetljivost mišića, pa čak i glavobolju.

Pospešuje izbacivanje vode iz organizma – Čaj od maslačka je prirodni diuretik koji može povećati učestalost mokrenja. Istraživanja pokazuju da je 1 čaša čaja od maslačka dovoljna da se smanji nadutost tela.

Pospešuje mršavljenje – Lišće maslačka prirodno inhibira lipazu pankreasa, što je enzim koji vaše telo oslobađa tokom varenja. Zbog ovoga čaj od maslačka će vam pomoći da brže izgubite kilograme.

Pospešuje zdravlje jetre – Čak i naučna istraživanja kažu da je čaj od maslačka taj koji leči bolesti jetre. On podstiče protok žuči u jetri, što znatno smanjuje simptome bolesti jetre.

Sprečava infekcije urinarnog trakta – Zbog toga što je prirodni diuretik, čaj od ove biljke je efikasan u lečenju urinarnog trakta, pogotovo kada se pije zajedno sa čajem od uve. Čaj od maslačka će očistiti bubrege i sprečiti razvoj infekcije.

Jača kosti – Zahvaljujući mineralima koje sadrži ovaj čaj obezbeđuje sve ono što je našem telu neophodno za jake kosti i dobru odbranu od osteoporoze.

Povećava cirkulaciju – Bogat sadržaj gvožđa iz čaja maslačka omogućava i bolji protik krvi kroz telo. srbijadanas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *