Oticanje nogu: Ovo je najmoćniji prirodni lijek za otečene noge…

ZANIMLJIVOSTI

Oticanje nogu: Ovo je najmoćniji prirodni lijek za otečene noge…

Edem je povećanje zapremine tečnosti u međućelijskom prostoru. Oticanje nogu može se javiti iz različitih razloga: vrućica, vaskularni problemi, bubrežni problemi, trudnoća, srčana insuficijencija, hormonalni poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, ali bolje je odmah posjetiti ljekara da utvrdi šta je tačno dovelo do otoka donjih ekstremiteta, piše “Dnevni“.

Narodna medicina ima širok arsenal svih vrsta lijekova protiv edema, ali, nažalost kad do njih dođe, najefikasniji od njih je infuzija peršuna, koja efikasno, ali nježno uklanja višak tečnosti iz tijela.

Da biste pripremili ovaj zdravi napitak peršuna za uklanjanje podbulosti, trebat će vam svježe bilje i korijenje, odnosno cijela biljka. Temeljito ga operite i provucite kroz mlin za meso. Stavite masu u termos, sipajte 500 ml ključale vode. Pustite da se piće odstoji cijelu noć, procijedite ga ujutro i iscijedite. Ova količina tečnosti izračunava se za 1 dan, treba je piti u 3 doze.

Uzimajte napitak 2 dana za redom, zatim napravite pauzu 3 dana, a zatim ponovo pijte lijek 2 dana. Bukvalno sledećeg dana primijetićete smanjenje otoka na nogama i lako možete obuti svoje omiljene cipele!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *