Otkriven nevjerojatno jednostavan korak za brzo gubljenje kilograma

ZDRAVLJE

Pola litre vode pola sata prije obroka – ključ je za gubitak viška kilograma, objavljeno je u novoj studiji. Istraživači sa Sveučilišta u Birminghamu promatrali su tijekom dvanaest tjedana kakav je napredak ostvarivalo njih 84 s prekomjernom težinom.

Pacijentima su dali savjete kako prilagoditi svoje životne navike, posebno kako prilagoditi hranu i vježbanje kako bi postigli cilj – izgubili višak kilograma. Njih 41 dobilo je i naputak da prije obroka popiju i pola litre vode, a preostalima je rečeno da prije obroka zamisle kako im je želudac pun.

Ovi koji su pili vodu su u tom periodu izgubili u prosjeku 4,3 kilograma, dok su ovi sa zamišljenim punim želucem izgubili u prosjeku 0,8 kilograma.

“Najbolje od svega je što je naše istraživanje dovelo do nevjerojatno jednostavnog otkrića. Samo popijte pola litre vode tri puta dnevno, prije obroka, i kilogrami odlaze…”, rekla je dr. Helen Parretti sa Sveučilišta u Birminghamu.

“Ako tome pridodate makar i minimalne promjene životnog stila, prilagodite prehranu i vježbanje, vaši kilogrami će nestati još brže. Ponekad uopće nije potrebno puno kako bi se ostvarili optimalni rezultati”.

Dr. Parretti kaže kako se nada da će rezultati ove studije, koja je objavljena u časopisu Obesity, snažno utjecati na zdravlje mnogih – upravo zbog svoje jednostavnosti.

Izvor: jutarnji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *