OGLASILA SE MARINKOVA UDOVICA SLAVICA: Objavila samo jednu fotografiju, EVO ŠTA JE NAPISALA (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Slavica Rokvić izgubila je supruga pjevača Marinka Rokvića 6. novembra, a sada se oglasila emotivnom porukom na društvenim mrežama.

Marinkova udovica oglasila se na Instagramu i otkrila kako se sada osjeća.

“Jutro, to sumorno subotnje jutro. Tišina, koja ne umiruje već razdire grudi. Srce koje od bola savija leđa, s mukom se ispravljam i mislim da pobjedu nosim. A koga sam pobijedila? Skrhana u trenu u meni puca svaki atom postojanja, ludilo koje prijeti da nadjača razum. Tuga koja me bez pitanja uvlači u svoje skute. Osjećaj borbe jenjava i gubi se u daljini. Smiraj, a da li je? Samo na tren i on se gubi. Poraz, patnja, očaj, nevjerica, nedostatak vazduha…Svjetlost koja podiže i plaši. Svijest koju ne priznajem jer surovim grčenjem iskrivljuje i kvasi mi lice. Boli i odjednom znam da se sa njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš… Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz. A ti u postelji uzvišen, veličanstven, dostojanstven sa osmijehom na licu usnulog i slobodnog poput ptice sa likom svetačkih nijansi. Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje riječi: “Slavuju, ne tuguj radosna budi”. Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim. Izvini, željela bih, ali je ne pronalazim”, napisala je Slavica.

Podsjetimo, Marinko je sahranjen 11. novembra, a prisustvovale su brojne ličnosti sa estrade, prijatelji i njegovi najbliži. Mnoge je dirnuo i govor njegovog sina Nikole, koji je sve vrijeme bio uz svoju majku i ženu Bojanu Barović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *