Vojin Mijatović se oglasio nakon što je Željko Komšić prekinuo intervju: “Željku Komšiću možete zamjeriti mnoge stvari, ali on je čovjek koji ne mrzi”

ZANIMLJIVOSTI

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prekinuo je intervju za srbijansku novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar rekao da ne priznaje presude za genocid u Srebrenici.

Tim povodom na društvenim mrežama oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović koji je naglasio da je Komšić član Predsjedništva njegove države.

“U Srebrenici je počinjen genocid, to eksplicitno piše u presudama Haškog tribunala. Te iste koji su presuđeni kao nalagodavci i počinitelji genocida u Hag su isporučile vlasti Srbije i Republike Srpske, nismo ni ja ni Željko”, navodi Mijatović.

Istaknuo je da oni koji danas negiraju presude suda kojem su isporučili svoje “heroje” tvrde i da su četnici u Drugom svjetskom ratu bili antifašisti.

“Priznati presude suda i javno reći počinjen je genocid u Srebrenici nije nikakvo dodvoravanje ‘muslimanima’ kako tvrde mnogi ‘veliki srbi’. To je ljudska i civilizacijska stvar.

Željku Komšiću možete zameriti mnoge stvari, ali on je čovek koji ne mrzi a meni sasvim dovoljno u ovom vremenu mržnje da kažem član predsedništva moje zemlje.

Sad možete nastaviti sa pljuvanjem režimski portali i ostali ‘veliki patrioti’ koji od mržnje ne vidite sopstvenu nesreću i duševnu sirotinju, svoje stavove ne menjam kao ni svoju Bosnu i Hercegovinu pa makar poslednji ostao!”, napisao je Mijatović na facebook profilu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *