JEZIVA TRAGEDIJA krije se iza čuvenog hita Vesne Zmijanac – OVU pjesmu svi volimo, a evo KOME je posvećena

ZANIMLJIVOSTI

Jedan od najvećih hitova devedesetih godina, a koja se i danas rado sluša jeste pesma Vesne Zmijanac “Svatovi”, koju je izdala 1990. godine. Kako su domaći mediji ranije pisali, pesma objašnjava tragičnu sudbinu dvoje mladenaca.

Mnogi hvale ovu Vesninu interpretaciju, kao i samu melodiju i tekst, a malo ko zna kakva se tragična sudbina jedne devojke krije iza ovih emotivnih stihova.

Kako su ranije pisali mediji, čuveni hit “Svatovi” Vesne Zmijanac zapravo je priča po istinitom događaju, od koje čoveka hvata jeza. Jedan par, naime, zadesila je velika tragedija, koju je pevačica interpretirala na tužan, ali jako emotivan način.

vesna-zmijanac

Foto: Srbija Danas

Mlada, koja je bila u drugom stanju, zajedno sa mladoženjom krenula je na probu sopstvenog venčanja. Međutim, doživeli su saobraćajnu nesreću, koja ih je oboje, odnosno svo troje, usmrtila. Navodno, ova pesma posvećena je upravo njima.

– Čiji ono svatovi bez muzike poljem hode, čiji ono svatovi uplakani kolo vode, čiji ono svirači mesto pesme tugu poje, čiji ono svirači mesto para suze broje – samo su neki od stihova.

srbijadanas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *