KO JE UOPŠTE UNUKA ALIJE IZETBEGOVIĆA o čijoj svadbi bruji BiH: Evo gdje je rođena i čime se bavi

ZANIMLJIVOSTI

Milion konvertibilnih maraka navodno je potrošeno na bosanskohercegovačko vjenčanje godine. U Sarajevu su se danas vjenčali Jasmina Izetbegović, kći Bakira i unuka Alije Izetbegovića, i Ćamil Humačkić, vlasnik IT firme koja posluje u Njemačkoj.

Gotovo svi mediji u regiji prenijeli su vijest o Jasmininoj svadbi, a najveću pažnju na vjenčanju, umjesto mladenke, dobio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je bio svjedok na vjerskom vjenčanju. Erdogan je prije vjenčanja obišao grob Jasmininog djeda Alije Izetbegovića, a kasnije se jedva probio kroz Sarajevo kroz masu koja ga je htjela vidjeti.

 

U Begovoj džamiji u Sarajevu dočekali su ga roditelji mladenke, a njegove obožavatelje oduševilo je kad su čuli kako “uči Kur’an” na ceremoniji vjenčanja.

Ko je uopće Jasmina Izetbegović?

Mladenka koja je danas ostala u sjeni svog poznatog kuma, Jasmina Izetbegović, jedino je dijete Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije.

jasmina-sehovic-jasmina-izetbegovic-27aug

foto: Instagram

Jasmina Izetbegović vlasnica je marketinške agencije FabCat Creative, koja, prema navodima Avaza, ima milijunski promet zahvaljujući poslovima s državnim firmama u Sarajevu.

Izetbegovićeva kći rođena je u Nizozemskoj, a u Sarajevu je završila studij grafičkog dizajna. Školovanje je nakon toga nastavila u Amsterdamu, gdje je završila poslijediplomski studij i kasnije postala vlasnica i direktorica marketinške agencije. Bila je zaručena s Adnanom Cerićem, bosanskohercegovačkim YouTuberom, koji je tijekom veze s Jasminom YouTube zamijenio pozicijom direktora u Agenciji za statistiku BiH.

Njezin odabranik Ćamil Humačkić, koji je navodno izdvojio milijun maraka za vjenčanje, vlasnik je IT firme u Njemačkoj. Od svoje novopečene supruge mlađi je osam godina.

 

PODSJEĆAMO:

Vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića održano je jučer u Sarajevu, a večeras se održava i proslava u hotelu Europa.

Brojni gosti prisustvuju ovoj proslavi te su podijelili svoje utiske i fotografije putem društvenih mreža.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je bio jedan od glavnih gostiju sa suprugom Eminom, koji je također bio i šerijatski svjedok, kao i na građanskom vjenčanju.

Neki od ostalih gostiju koji su prisustvovali su Osman Mehmedagić, Emir Hadžihafizbegović, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Halid Genjac, Haris Zahiragić i brojni drugi.

Amela Šehović Mehmedagić, estradna umjetnica, podijella je fotografije putem društvenih mreža sa ovog vjenčanja.

Doktorica Aida Ćatić također je podijelila fotografije putem društvenih mreža sa ovog vjenčanja.

(Index.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *