KAKO SPAVATE SA PARTNEROM? POLOŽAJ OTKRIVA DOSTA TOGA: Ako spavate kao BROJ 3. MORATE NEŠTO VAŽNO ZNATI 2

ZANIMLJIVOSTI

Licem u lice bez dodirivanja

4

Iako se odsutnost dodira može činiti kao znak problema, to nije uvijek slučaj. Spavanje u ovom položaju može značiti da partneri žude za nečim u vezi, poput pažnje, intimnosti ili komunikacije. To ne mora biti loše, ako su partneri spremni za komunikaciju. Ovaj položaj je udoban u pogledu fizičkog zdravlja, no partneri bi trebali uložiti određene napore kako bi se spriječila psihološka nelagoda.

Na prsima

5

Parovi koji biraju ovu poziciju sebe vide kao tim. Oni vjeruju jedno drugom i spremni su se suočiti sa svim svojim problemima zajedno, a romansa i nježnost još uvijek su prisutni u njihovoj vezi. Što se tiče zdravlja ovaj položaj baš i nije udoban, partneri bi mogli patiti od ukočenosti udova.

Na različitim stranama kreveta

6

S jedne strane, ovaj položaj može ukazivati ​​na nezavisnost partnera. Međutim, nedostatak fizičkog dodira može ukazivati ​​na određene probleme i ogorčenosti u vezi. Ako se partneri odmaknu jedni od drugih čim legnu, pokušavajući brzo zaspati, to bi mogao biti uznemirujući znak neriješenog skrivenog sukoba koji muči oba partnera. Partneri se distanciraju od problema i radije ga ignoriraju, umjesto da razgovaraju o njemu.

Oboje na stomaku

7

Ovaj položaj može ukazivati ​​na probleme povjerenja u vezi. To znači da oba partnera pokušavaju isključiti drugog partnera i sakriti svoja stvarna osjećanja. Partneri se mogu boriti s ljutnjom i ranjivošću i biti anksiozni. Ako primijetite da se ovaj položaj spavanja pretvara u naviku, vjerovatno je došlo vrijeme za iskren razgovor s partnerom. Osim toga, spavanje na stomaku uopće nije dobro. To stvara nepotreban pritisak na kičmu, posebno na donji dio leđa, i prisiljava vas da okrenete glavu u stranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *