6 dobro poznatih proizvoda koji su se vremenom promjenili, a da nismo ni primjetili

ZANIMLJIVOSTI

Svi znamo dobro kako izgleda Nutela i možemo vidjeti Snickersovu bar čokoladu udaljenu jednu milju. Tako smo navikli na činjenicu da se ništa ne mijenja i čak može učiniti da se osjećamo malo neprijatno kada primjetimo ogromnu promjenu u nečemu na šta smo navikli.

Volimo da mislimo da će naši omiljeni proizvodi ostati isti. Ali istina je da proizvođači mijenjaju svoje proizvode kako bi odgovarali vremenu i te promjene mogu biti ogromne ili jedva čak i primjetne.

Prikupili smo neočekivane promjene poznatih proizvoda koje možda niste primjetili.

1. McFlurry šolje od McDonald’s

Tokom 2006. godine, aktivisti za zaštitu prirodnih dobara su tražili od McDonald’s da promjene oblik McFlurry kupa sladoleda, ili bolje rečeno, da urade nešto na rupi u poklopcu. Kompanija je odlučila da podrži aktiviste i promjenila dizajn čaše.

2. Skriveni simboli iz Coca-Cole

Prije božićnih praznika, mnoge kompanije stavljaju posebne simbole na svoje proizvode.

Coca-Cola čine ljude srećnim svojim bijelim medvedima. Ovaj dizajn pojavio se 2016. godine, ali prije 2018. godine njihov dizajner je stvorio nevjerovatno simpatično i jedva primjetno Uskršnje jaje za navijače. Dakle, ako pogledate blisko, vidjećete da bijeli medvjedi imaju bocu Coco-Cole na nosu.

3. Šta se desilo sa narandžastom?

2 godine rada rezultiralo je ne samo s potpuno novim dizajnom bočice, već i sa novim logotipom. I to nije samo novi font ili neke nove linije. Postoji skriveni osmijeh i ima više zasićenih boja. Dizajneri iz Drink Worksa tvrde da je novi asimetrični oblik bočice revolucionaran i privlači pažnju.

4. Masa Snickers-a se promjenila?

Snickers je stvoren 1923. godine, a masovna proizvodnja je započeta 1930. godine. Barice su napravljene za vojsku jer su bile veoma hranljive (507 kalorija u 100 grama bar-a). Čokoladica bi vrlo brzo povratila energiju.

Sastojci se godinama ne mijenjaju: nougat, kikiriki i mliječna čokolada. I najvažnije je bilo da svaki bar mora imati tačno 16 jezgara.

5. Boja Nutele

Nutella se promijenila! Mnogi fanovi su razočarani, a neki su bijesni! Proizvođač je promjenio sastojke i nikoga nije upozorio. Puter je postao lakši i šta to znači? Njemačka organizacija Verbraucherzentrale Hamburg je sprovela studiju i saznala da u novom proizvodu ima u prošlosti 1,2% manje mlijeka u prahu. Nažalost, ne postoji način da se utvrdi koje su se promjene dogodile: Ferrero ne objavljuje procenat kakaoa i broj i količinu ostalih sastojaka u svom proizvodu.

6. Nema mjehurića u Skype logou

U prošlosti, Skype je imao “mjehuriće”, a sada ima novi šareni dizajn iznutra i novi, ali strogi logo. Logotip odgovara korporativnom stilu Microsofta, a dugme za pokretanje aplikacije je i dalje istovremeno. Više od toga, možete koristiti nove kul GIF-ove i dodatne funkcije (slično onom na Snapchatu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *