PAZITE, PRODAJU IH I VELIKE PARFIMERIJE: Naučite da razlikujete originalni parfem od običnog lažnjaka

ZANIMLJIVOSTI

Velika je verovatnoća da ćete naići na lažni parfem čak i na policama velikih prodavnica i ovo ne samo da može da vas učini uznemirenim zbog bačenog novca već može štetiti vašem zdravlju.

Srećom, postoji nekoliko znakova kako lako možete da prepoznate falsifikat.

1. Provjerite pakovanje

Autentični parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i savijen besprekorno, tako da čvrsto može da pridržava kutiju. Nepravilno umotan celofan, sa druge strane, predstavlja izdajnički znak falsifikovanih parfema.

2. Šavovi bez mane

Ako je plastična ambalaža parfema kutije zapečaćena na ružan način (šav je širok više od 5 mm i ima višak lepka) onda parfem nije autentičan. Omot od originalnog parfema uvek ima besprekorne šavove.

3. Kartonska kutija

Prava ambalaža napravljena je od kvalitetnog kartona i dizajnirana je da zaštiti bocu od oštećenja. Zato u kutiji postoji posebna konstrukcija koja drži bocu parfema na mestu.
Karton treba da bude beo, ne sivkast.

4. Oznake i natpisi

Pogledajte zlatni krug. Strelica na desno uvek treba da je tamnija od strelice koja pokazuje na levo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da proverite sajt proizvođača u potrazi za dodatnim informacijama kako izgleda pakovanje. Čak i najmanji neslaganje znak je falsifikata.

5. Dizajn i ime

Gledajući kroz rafove u prodavnicama mirisa, možete videti parfeme koji imaju sličan izgled i miris sa nekim od vrhunskih dizajnera parfema. Ovaj jednostavni trik omogućava podmuklim proizvođačima da se zaštitite od parnica. Dakle, ne zaboravite da pažljivo izvršite uvid u bocu parfema pre nego što ga kupite.

6. Boja parfema

7. Otvarač

Otvarač originalnog parfema treba da bude savršeno simetričan (osim ako nije drugačije dizajniran u originalnom stvaranju, naravno).

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično bleda. Udarna “hemijska” boja tečnosti znak je lažnog parfema.

8. Serijski broj

Serijski broj treba da bude na dnu boce (ne i zalepljen na njemu). Serijski broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije. Treba da je utisnut na dnu kutije ili štampan mastilom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *