CIJELI ŽIVOT POGREŠNO SPREMAMO PIRE KROMPIR- ZNATE LI ZA OVU CAKU? Iskusne domaćice otkrile – KAKO OVO NISMO ZNALE?

ZANIMLJIVOSTI

Pire krompir je najčešći prilog uz meso na trpezama na Balkanu, i to ne bez razloga. Odlično “paše” uz gulaš, podvarak, punjene paprike, sarmu, ali i obišne šnicle, pohovanu piletinu, roštilj…

Priprema se jednostavno i brzo, na poznati kuvar Tejler Florens tvrdi da većina ljudi propušta jedan ključan korak u kome je tajna sočnog i savršeno kremastor pirea.

screenshot-41

Naime, ovaj kuhar, inače zaposlen na čuvenoj televiziji Food Network, kaže da prije svega kuvamo krompir u potpuno pogrešnoj tečnosti – vodi. Trebalo bi oprani i oljušteni krompir skuvati u neutralnoj pavlaci u kojoj smo prethodno rastopili maslac!

Evo i njegovog recepta:

U šerpu sa neutralnom pavlakom (oko 0,5 l) stavite oljušteni, oprani i isjeckani krompir, te 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca. Po želji dodajte so ili druge začine po želji. Poklopite šerpu i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta. Prociedite krompir, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuhao, i pomalo dodajte u činiju s krumpirima. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Florens garantuje da je ovo najbolji način kuvanja pirea jer tako zadržava sve ukuse – i samog krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *