OGLASILA SE LIJEPA NARE IZ “AMBASADOROVE KĆI”: Evo koja bolest joj je otkrivena, sa fanovima podijelila TUŽNE VIJESTI

ZANIMLJIVOSTI

Turska glumačka zvijezda Neslihan Atagül Dogulu zbog ozbiljnih zdravstvenih problema morala je napustiti snimanje serije ‘Ambasadorova kći’, a trenutačno se oporavlja uz potporu supruga Kadira Dogulua

Jutro započinje espressom, zatim doručkuje, a nakon toga si skuha tursku kavu bez koje, priznaje, ne bi mogla živjeti. Kažu da je jedna od najtalentiranijih glumica današnjice, a s obzirom na to da iznimno uvjerljivo plače, redatelji joj nude uloge pune boli. Riječ je o 28-godišnjoj glumici Neslihan Atagül Dogulu koju je domaća publika imala priliku upoznati u serijama ‘Kad lišće pada’, ‘Pitanje časti’ i ‘Bit ćeš moja’, a sada je gledamo kao odvažnu, ali nesretnu ljepoticu Nare u seriji ‘Ambasadorova kći’ na Novoj TV. Mnoge je nedavno rastužila vijest da se Neslihan povukla sa snimanja serije, i to ne zbog svađe s produkcijom ili kolegama, nego zbog zdravstvenih problema. Kako pišu turski mediji, dijagnosticiran joj je sindrom propusnosti crijeva, zbog čega joj u krvotok ulaze štetne tvari poput bakterija, gljivica i toksina, a to uzrokuje probleme koji mogu dovesti do kobnih posljedica.

nare1

– Došlo je vrijeme da se pozdravim sa svojom dragom Nare, ženom koju sam utjelovila i snažno osjećala. Htjela sam da bude drukčije, ali moje tijelo više nije moglo izdržati i sada mi treba odmor. Pozdravljam ekipu serije i zahvaljujem prijateljima i obožavateljima jer ste mi uvijek bili velika podrška. Nadam se da ćemo se uskoro gledati u nekom novom projektu – rekla je glumica koja zbog oštećene stijenke crijeva, čiji su glavni uzročnici nezdrava prehrana, prekomjerno uzimanje lijekova, fizički napor i stres, mora promijeniti stil života i prehrambene navike.

Njezina ljubav prema glumi rodila se kada joj je bilo samo osam godina. Tada je, gledajući televiziju, odlučila postati glumica. Sa 13 je pomoću telefonskih informacija doznala broj glumačke agencije iz koje su joj rekli što sve treba učiniti da bi se prijavila. Svoje želje i planove odmah je povjerila majci pa su otišle na fotografiranje i potom predale prijavu u agenciju za glumačke talente. Prvu ulogu u filmu ‘Prva ljubav’ dobila je već sa 13 godina, a tada je osvojila i prvu prestižnu nagradu – Zlatnu čahuru.

– U mojem životu nikad nije bilo ambicije. Imam samo jedan cilj – učiniti svoju majku ponosnom. Maštam o nečemu i trudim se to ostvariti. Kada radim svoj posao na najbolji mogući način, osjećam se dobro. Dolazim iz male, siromašne obitelji. Moj je otac bio profesionalni vozač, a mama je kućanica. Imam brata koji je stariji od mene sedam godina. Iako sam na prvu audiciju otišla bez znanja roditelja, upravo su oni odigrali najveću ulogu u mojoj karijeri. Za moje samopouzdanje zaslužna je moja obitelj, ali to ne znači da sam nezrela ili pretenciozno odvažna – govori ova ljepotica koja je jednom prilikom otkrila da svaku ulogu koja joj se ponudi dobro razmotri i potom odvagne hoće li je prihvatiti.

 – Ne želim raditi nešto zbog čega bih se mogla kajati za 20 godina i zato sam vrlo oprezna u odabiru posla. Ako treba, čekam. Iako sam tijekom posljednjih nekoliko godina osvojila priličan broj nagrada, nije mi cilj skupljati ih. Cilj mi je biti dobra glumica. Priznanje je samo šlag na torti u ovom poslu – kaže Neslihan koja se na setu serije ‘Bit ćeš moja’ zaljubila u deset godina starijega kolegu, glumca Kadira Dogulua.
Iako to nije bila ljubav na prvi pogled, Neslihan danas kaže da je suprug njezino najveće bogatstvo, sreća, mir i potpora te da svakoj ženi želi jednog takvog.

– Kad smo se upoznali, fokusirala sam se na nešto sasvim drugo, tada sam bila u razdoblju kada nisam htjela nikoga vidjeti. Mislila sam da nisam ništa osjetila, ali pogriješila sam. Odavno sam zaljubljena u Kadira. Naravno, to sam si priznala tek s vremenskim odmakom. Njegova suosjećajnost, intelekt, savjest… Divno je znati nekoga i moći ga pročitati. Kako ja njega, tako i on mene – otkrila je.
Par je ljubav ozakonio 2016., a njegovo vjenčanje bilo je jedno od najiščekivanijih događaja te godine. Ceremoniji koja se održala na obali Bospora prisustvovalo je dvjestotinjak uzvanika. Sve je počelo poslijepodnevnim okupljanjem gostiju na koktelu ispred hotela, a večernja zabava održana je na terasi. Prilikom izmjenjivanja prstenja Kadir nije mogao prestati ljubiti prsten koji je potom stavio na ruku svojoj Neslihan.

 – U braku nam je divno, sve je nekako ljepše. Kadir i ja doista uživamo zajedno. Jako dobro razumijemo jedno drugo u svakom smislu. Nema potrebe za ulaganjem dodatnog napora. Razumijemo se u jednoj rečenici. Sada se možemo i češće viđati, i to nas još više motivira. Imamo vrlo kvalitetan dijalog. Možemo razgovarati na jednakoj frekvenciji, a to je nevjerojatno opuštajuće. Srodne duše su ljudi koji osobi pred sobom mogu reći: “Imaš nedostatak”, a da ona na to pozitivno reagira. U svakodnevnom životu s Kadirom razmjenjujem mišljenja vezana uz posao, umjetnost, obitelj i sve ostalo. To znači imati srodnu dušu. Često me iznenadi lijepom gestom, a ponekad mi posveti i romantični, ljubavni stih. To doista bude lijepo – rekla je glumica, a suprug često s jednakim emocijama govori o njoj.

Kada smo birali mjesto za obiteljsko gnijezdo, prije svega smo pazili na to da budemo okruženi zelenilom, a istodobno i blizu starog centra Istanbula

– Ljubav me pogodila kao munja. Tako me lijepo gledala. Tako nevino. Privukla me i zarobila. Umro bih za nju! Nevjerojatno se dobro zabavljamo. Uglavnom ne stignemo ni pogledati televiziju, bavimo se jedno drugim. Ovih dana, kao i svi mladi parovi, provodimo više vremena kod kuće. Ona mi kuha i mazi me – otkrio je popularni glumac koji je svojoj supruzi sve na svijetu, a da mu dokaže koliko joj znači, nedavno je na unutarnju stranu usne tetovirala prvo slovo njegova imena.

– Ne želim iznositi nikakve pretpostavke u vezi s budućnošću, ali Kadir je jedno od najvećih bogatstava koja moj život čine posebnim. Tetovaža njegova imena na unutarnjoj strani moje donje usne, njegov prsten na mojoj ruci i njegovo prezime dodano mojem imenu imaju posebno značenje – priznaje Neslihan koja obožava putovanja i nove izazove pa često putuje kamperom. Osim toga, jako voli prirodu pa kada šeće šumom, uokolo skuplja smeće.

nare2

– Kadir i ja volimo kampirati i boraviti u prirodi. Uvijek sa sobom nosimo veliku vreću za smeće jer posvuda nailazimo na nenormalnu količinu otpadaka. Inače, u mojem je životu neprestano neka žurba, živim kao da stalno kasnim, a u kamp-kućici živiš bez žurbe, onako kako se život događa. S čovjekom kojeg volim, s našim psima i s kućicom na leđima živimo točno onako kako želimo – govori.
Kako joj se zdravlje u posljednjih nekoliko mjeseci pogoršalo, što je utjecalo i na poslovni aspekt njezina života, Neslihan je odlučila više se baviti sportom i aktivnostima koje je najviše opuštaju.

– Suprug i ja vodimo pse u šetnju na Kilyos i slična mjesta. Oni se istrče do mile volje, a i nama dobro dođe. Gledamo filmove. Zapravo, nastojimo mnogo vremena provesti kod kuće. Kada smo birali mjesto za obiteljsko gnijezdo, prije svega smo pazili na to da budemo okruženi zelenilom, a istodobno i blizu starog centra Istanbula. Tako je izbor pao na Zekeriyaköy, nekadašnje selo na europskoj strani koje je postalo dio grada. Prije nekoliko mjeseci počela sam prakticirati jogu, a voljela bih naučiti i njezinu filozofiju. Važno je da ono što godi tije­lu, godi i duši, a moram priznati da mojoj jako odgovara joga. Slikam. Pohađala sam tečaj slikarstva šest mjeseci i nastojim utvrditi naučeno. Kad sam uzrujana, odem u sobu i slikam uljanim i akrilnim bojama. Osim toga, pišem i tekstove, a najčešće su to eseji, aforizmi… Imam i nekoliko pripovijetki koje će jednog dana, nadam se, moći pročitati i šira javnost – zaključila je Neslihan koja će se posvetiti zdravlju pa će je obožavatelji moći pratiti samo na Instagramu.

(story.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *