3 BESPLATNE STVARI JAČAJU IMUNITET BOLJE OD SUPLEMENATA: Dr Dunjić otkrio kako poboljšati zdravlje bez bacanja novca!

ZDRAVLJE

Dr Slobodan Dunjić otkrio je na Televiziji K1 kako zaista ojačati imunitet u vrijeme pandemije.

Doktor integrativne medicine rekao je da svakodnevne aktivnosti mogu narušiti imunitet i zdravlje, ali da promjene u tim navikama ne koštaju ništa, a mnogo znače za jači imuni sistem.

“Imunitet se ne gradi samo kada imamo problem, pandemiju ili sezonske promene, 365 dana bi to trebalo raditi ali u praksi nije tako. Postoje opšta pravila, tako nećemo urušiti svoje zdravlje. Spavanje redovno, kada ne spavamo dovoljno zdravlje je ugroženo, to je važnije od vitamina! Spavanje ne košta ništa, mi očekujemo da kupimo pilulu koja rešava probleme, ali ona ne postoji, mi moramo da radimo na sebi i menjamo sebe. Polazim od svoje porodice, moja djeca liježu kasno, a u vrhuncu lučenja melatonina ne spavaju. Ustajemo umorni, ne ispuštamo telefon iz ruku, radimo sve pogrešno”, rekao je on.

Mnogo znači razlika od sat vremena u odlasku u krevet, dva sata prije spavanja ne smemo dirati mobilni telefon.

“Mi legnemo, ‘uspavamo’ se ali ustanemo još umorniji, ne ugasimo mozak nego on radi cele noći. Plava svetlost nam blokira hipofizu, ona dolazi od ekrana i zračenja. Punimo telefon pored glave, da nam bude pri ruci, bolje je kupiti kineski budilnik od 100 dinara nego staviti telefon pored glave”, rekao je on.

“Hidracija tokom cijelog dana, to je druga najvažnija stvar. Mi pijemo jako malo vode, telo je sastavljeno od 70 odsto vode, kada je nemamo dovoljno, ćelije odumiru. Iz iskustva, mi imamo pacijente koji dnevno piju jednu čašu! Muškarci moraju tri litra, žene dva litra, tu se ne ubrajaju čajevi i kafa, ne misli se na bilo koju tečnost. Imamo dobru vodu u Srbiji i smijemo da je pijemo sa česme. Filtriramo bubrege, hidriramo ćelije i one normalno rade”, rekao je on.

Treća besplatna stvar koju možemo promijeniti je razmišljanje!

“Kada smo najumorniji, najteže se uspavamo. Pišite dnevnik, skoncentrišite se i izbacite sve iz sebe pred spavanje. Nemojte to čitati, nego pocepajte i bacite taj papir. To je najbolji antistres, mi tako edukujemo pacijente. Ne treba sve da kupujemo, nego možemo promeniti naše navike. Isto tako radi i čitanje knjiga, pomeramo očne jabučice i odmaramo se, gasimo misli polako, i onda se lijepo uspavamo”, rekao je on.

(lepaisrećna)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *