ŽENA OTKRILA PROVJEREN TRIK ZA ČIŠĆENJE PEGLE: “Crno je krenulo da se TOPI i ostala sam ZATEČENA”

ZANIMLJIVOSTI

Žene znaju koliko se zalijepljene crne naslage na dnu pegle teško skidaju, a osim toga smetnja su i prolikom peglanja.

Srećom, žene sa foruma ana.rs ponudile su nekoliko genijalnih rešenja za čišćenje tvrdokornih naslaga sa dna pegle. Ovo su njihovi savjeti:

2

“Uzmite bilo koju svježu i namažite zagrijanu ploču pegle voskom svijeće. Čim namažete voskom isbrišite vreli vosak o neku krpu staru koja vam ne treba i biće kao nova ploča”-

“Ja sve to očistim za tren oka žiletom. I to jednim potezom. Sija se kao nova. Samo sačekam da se ohladi”

3

“Ja nisam probala sa voskom ali jesam sa praškom za veš. Naime, staviš u šerpu koja je tolike veličine kao pegla (da može da stane pegla u šerpu) oko 1 dl vode koliko da prekrije blago dno šerpe sa vodom i dve tri kašike praška potom položiš ploču od pegle u taj rastvor uključis ringlu i ostaviš da proključa i onda skineš sa ringle da se ohladi. Ima zagoreline da se skinu sunđerom ko rukom odnesene”

https://youtu.be/acl-SVC91X4

“Ja sam sve probala od soli, aluminijumske folije, sode bikarbone, jestivog ulja, ma ne znam šta sve. I slučajno sam na Jutjubu gledala snimak kako čovjek skida zagorjelo sa pegle sa tabletom (lijek) i poenta je da ima paracetamol u sebi, i uzmem običan panadol iz apoteke (plava kutija), on u sebi sadrži paracetamol. I uzmem tabletu (u sebi se ne nadam da ću išta skinuti) na vrelu peglu. On čovjek tabletu drži kliještima, ali ja sam rukom kada je ono crno krenulo da se topi ja sam ostala zatečena i samo mokrom krpom obrišem i pegla kao nova. Kao što sam rekla sve sam probala, ali ovo me je oduševilo.”

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *