OVO SU ZNAKOVI DA IMATE OZBILJNE PROBLEME SA BUBREZIMA: Ako OVO UOČITE, hitno doktoru, može biti KOBNO

ZDRAVLJE

Zatajenje bubrega je opasna bolest bez povratka, a evo kako na vrijeme da otkrijete promjene i probleme u radu ovih organa!

bolovi-u-bubrezima-simptomi-i-lecenje

Zatajenje bubrega je stanje u kojem oba bubrega prestaju da funkcionišu, a evo kako nas tijelo upozorava na ovu opasnu bolest, piše Lepa & srećna.

Visok krvni pritisak, povišen holesterol, dijabetes i kamen u bubregu mogu vremenom uzrokovati zatajanje bubrega. Uz hronično oboljenje bubrega može da se funkcioniše uz medicinsku pomoć i rijetko kad prelazi u zatajenje, ali zato i ovo stanje može da dovede do smrti uništavanjem kardiovaskularnog sistema i povećavanjem rizika za srčani udar.

srcani1

Glavni simptom zatajenja bubrega je pojava krvi u mokraći, kao i konstantan umor, otečeni zglobovi, gubljenje daha i mučnina. Međutim, posmatranje promjena mokraće je najbolji vid da na vrijeme otkrijete bolest bubrega. Ako mokrite češće nego obično, mokraća je tamnije boje i ima neprijatan miris, odmah se obratite ljekaru.

umor

Boj oboljelih od teške bolesti bubrega zantno se povećao u prethodnih 10 godina, najviše pogađa osobe između 65 i 74 godine i češće muškarce nego žene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *