TRIK ZA NAJJEDNOSTAVNIJE ČIŠĆENJE ŽALUZINA: Ako vam ih je mrsko skidati pa prati – SAMO OVO URADITE

ZANIMLJIVOSTI

Evo kako da ih očistite brzo i jednostavno!

Svi koji imaju žaluzine na prozorima znaju da je prava noćna mora očistiti ih. Ipak, one su nužne jer ne samo da nas štite od prejakog svjetla sunca, već i od radoznalih pogleda susjeda, što posebno važi za stanove u prizemlju.

I bez obzira da li imate aluminijumske, plastične ili drvene, zbog nešto komplikovanijeg održavanja, većina ljudi rjeđe ih čisti, no uz par saveta i održavanje žaluzina može biti jednostavno i lako.

U nastavku pogledajte nekoliko načina za čišćenje žaluzina koji će vam definitivno olakšati ovaj posao. Potrebni su vam usisavač sa mekom četkom, sunđer, mlaka voda, blagi deterdžent za sudove i krpa od mikrovlakana ili meka krpa.

Usisavanje – Kada usisavate kuću ili stan, nemojte zaobići ni prozore, odnosno žaluzine. Koristite mekanu četku za usisivač i detaljno ih usisajte, posebno ćoškove ramova za prozore, a potom spustite venecijanere i usisajte ih cijelom površinom.

Pranje – U mlaku vodu sipajte deterdžent, a potom sunđerom dobro prebrišite žaluzine. Obavezno potom isperite i prebrišite suvom krpom kako ne bi ostali tragovi čišćenja.

Prašinu i masnoće sa žaluzina možete ukloniti i blagim vlažnim maramicama bez dodatnog pribora. A ukoliko imate više vremena, žaluzine možete i skinuti, potopiti u kadi sa mlakom vodom i deterdžentom, a možete dodati i malo limunovog soka i soda bikarbone, potom dobro isperite i prebrišite vlažnom krpom.

Savjet: Za pranje se ne preporučuju agresivna sredstva jer mogu da ih oštete. Sasvim je dovoljna meka krpa, sunđer, mlaka voda i blagi deterdžent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *