POLICAJAC JE NAREDIO ŽENI da otvori prtljažnik, NIJE IMAO POJMA DA GA ONA SLIKA: Svi dijele ovu sliku, POGLEDAJTE ŠTA JE URADIO! (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Kada je ženu po imenu Chy-Niece Thacker policajac poznat kao Jenkins isključio iz saobraćaja jer joj nisu radila stražnja svjetla, niko nije ni slutio šta će se desiti.

Naime, ona je tada išla na intervju za posao, i bila je preplašena da će joj napisati kaznu.

Polu preplašena, pokušavala je pronaći vozačku dozvolu.

1

Foto: Facebook

No policajac ju je smirio. Samo ju je htio upozoriti na problem rekavši: „Ne brini ni oko čega. Samo ti želim reći da su ti stražnja svijetla pokidana”, piše “Novizivot.net”.

Tada je rekla policajcu da je imala problema sa svjetlima koje je nedavno promijenila, a na servisu bi joj uzeli 600 dolara za dodatnu provjeru žica.

Umjesto da joj napiše kaznu, policajac je ženi rekao da otvori prtljažnik.

Policajac nije imao pojma da ga Thacker slika, a ona je htjela pokazati svima koliko je on dobar građanin tako što je zabilježila njegovo dobro djelo.

Policajac je provjerio sva svjetla i instalacije u automobilu.

„Ne bi bilo dobro da se netko zabije u vas“, rekao joj je.

„Mogao mi je samo napisati kaznu, no policajac Jenkins je izašao iz svoje uloge policajca i postao mehaničar kako bi ja bila sigurna dok vozim.“

Napisala je da je on pravi blagoslov.

Njezina objava je dobila veliku popularnost, podijeljena je 112 000 puta. Razlog je činjenica da je predivno vidjeti javnog službenika kako se trudi za građane.

Policijska postaja u kojoj Jenkins radi je isto tako odlučila uskočiti u zabavu na Facebooku:

Opis fotografije nije dostupan.

3

Foto: Facebook

„Hvala Chy-Niece Thacker što je podijelila ovo o našim policajcima. Jako smo ponosni na njih, pogotovo kada vidimo da građani dijele ovakve stvari. Zaista je napravio mnogo više nego je morao. Najvažnije je služenje našoj zajednici.“

Bio je to divan trenutak za sve.

U komentarima su ljudi počeli govoriti da su takvi policajci svijetla tačka policijskih postaja u cijeloj zemlji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *