DODAJTE 2 SASTOJKA U VODU I SOBNE BILJKE ĆE RADITI “KAO LUDE”: Baštovani otkrili trik, cvijeće preporođeno za nedjelju dana

ZANIMLJIVOSTI

Baštovani amateri otkrili su sjajan trik za negu biljaka, koja će pomoći da listovi budu sjajni, a cvijeće raste mnogo brže!

Sve je počelo tako što je jedan čovjek u Facebook grupi pitao da mu neko objasni kako se koristi “banana voda”.

“Koliko dugo treba da ostavim koru banane u vodi prije nego što je upotrebim za biljke?”, upitao je on.

Mnogi su se javili da odgovore, objavljujući i fotografije svojih biljaka koje su znatno porasle za samo nekoliko dana upotrebe ove vode, a neki su tvrdili i da je cvijeće duplo veće za nekoliko nedjelja.

Jedna žena napisala je da je koru banane držala u vodi samo dva dana i da nije mogla da vjeruje kolika je razlika u cvijeću nakon samo nedjelju dana.

kucno-cvijece
“Moje cvijeće nije imalo nikakvih novih listova nedjeljama, a samo sedam dana nakon zalivanja ovim ima šest novih listova”, napisala je ona. “Zalivam biljke tom vodom, a zatim komadiće kore banane stavljam u zemlju, cvijeće to obožava”.

Za zalivanje biljaka najbolje je da koristite koru prezrelih, potamnelih banane, koju ćete staviti u vodu i dodati malo smeđeg šećera, pa ostaviti dan-dva dana da odstoji.

Kora banane sjajna je za negu biljaka zahvaljujući mineralima koje sadrži – kalcijum, fosfor i kalijum. Ti minerali iz kore oslobodiće se u vodu nakon 24 do 48 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *