Uznemirujuće fotografije zaraženih koronom – OVO SE SVE ČEŠĆE JAVLJAJU KOD OBOLJELIH!

Uncategorized

Sve češći simptom koji prijavljuju oboljeli od kovida-19 jesu promjene koži, kao i otekline na prstima.

Crvene i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri sedmice nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihovu pojavu.

Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gdje ovi simptomi traju po mjesec ili dva“, izjavio je dr Ester Friman.

Tim istraživača “COVID Symptom Study” anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promjene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je riječ o još jednom simptomu kovida-19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba oboljelih od kovida-19…

Prsti

Takozvani “kovid prsti na rukama i nogama” spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod djece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primjećeno je da se manifestuje tek nakon nekoliko sedmica od infekcije korona virusom.

Ispitanici gore navedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da često izazivaju perutanje površinskih slojeva kože…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *