IZNENADITE UKUĆANE ZA DORUČAK: Evo kako da napravite ZEBRA PALAČINKE (RECEPT)

RECEPTI ZANIMLJIVOSTI

Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo nadjev za ovu svima omiljenu poslasticu.

No, ne mora to biti baš tako. Svoje ukućane možeš iznenaditi potpuno novom inačicom omiljenog zalogaja – Zebra palačinkama.

Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a od svojih rođakinja razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u dio smjese.
Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnice. Što je još bolje, gotove slastice izgledaju kao da su izašle iz tave najvrsnijih kuhara.

Sastojci

500 ml mlijeka
2 jaja
prstohvat soli
1 žlica rastopljenog margarina
1 dcl mineralne vode
brašno
1 žlica kakaa (ide u 1/4 tijesta)
1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Postupak

Izmiješaj jaja, sol, margarin, mineralnu vodu, a zatim tekućoj smjesi postepeno dodavaj brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta. Odvoji 1/4 smjese u drugu zdjelu, dodaj kakao i miksaj dok se sastojci dobro ne izmiješaju. Dobivenu smjesu ulij u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrij ulje na tavi i ulij klasičnu smjesu za palačinke, pričekaj 10-ak sekundi dok se tijesto malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtaj spirale. Palačinku ispeci do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke nadjeni po želji…

(miss7.24sata.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *