RAVAN STOMAK ZA SAMO 1 DAN: Najbrža dijeta koja PRŽI SALO za samo 24 sata!

ZANIMLJIVOSTI

Sutra trebate obući usku haljinu, ali vam smeta stomak. 

Ne brinite, postoji rješenje za to. 

stomak8

Sve što vam je potrebno jeste  specijalna ishrana za samo 24 sata. 

stomak5

Sve što vam treba da biste ovu ideju sproveli u djelo jeste pažljivo kombinovana ishrana i namirnice koje ne podstiču zadržavanje vode i loših supstanci u tijelu.

DORUČAK

zobena-kasa

Zobena kaša i 1 šoljica bobičastog voća ili 2 tvrdo kuvhana jaja i 1 šoljica bobičastog voća

UŽINA

kikiriki2
Mala šoljica koštunjavog voća i 1 narandža ili štapići od celera sa 2 male kašike putera od kikirikija

RUČAK

salata1
2 velike šoljice miješanih lisnatih salata, 1 krastavac, 2 paradajza, 2 manje narendane mrkve, 1 avokado, 1 tvrdo kuhano jaje, mala kašika sjemenki, ulje, limun, sirće

POJAVIO SE ČUDAN NAČIN MRŠAVLJENJA: Jedete kad god hoćete, a kilogrami sami SPADAJU!

UŽINA

jogurt
2 dcl grčkog jogurta sa malo cimeta ili jedna šoljica isjeckanog svježeg krastavca sa kaprom i dvije kašike jogurta

VEČERA

losos-1344007280-1
Pečeni file lososa, blanširani špinat sa maslinovim uljem i belim lukom, zapečeno korjenasto povrće. 

ONA TRENIRA VICTORIA’S SECRET MODELE: “Ovako se gubi salo na stomaku”

Višak kilograma je noćna mora mnogih ljudi, a njihovo skidanje je dug i mukotrpan proces.

Međutim, u nastavku saznajte najbolje vježbe pomoću kojih ćete izgubiti masne naslage oko struka. 

Pogledajte savjete trenerenice modela Victoria’s Secret. 

modeli2


Prva vježba – Plank

vjezba1

– Spustite se na pod na sve četiri oslonivši se na podlaktice i koljena. Zatim podignite stopala unazad i postavite se u plank položaj. Stisnite trbušne mišiće uvlačeći ih kao da žele ići prema stropu. Cilj je što duže zadržati mišiće u stanju napetosti – kaže Dede Lagree, vlasnica i voditeljica treninga u Lagree Fitness Studio u kojem je radila s poznatim manekenkama za Victoria’s Secret Ashley Graham, Violom Davis, Elsom Hosk i Bellom Thorne.

plank

Dede Lagree, dugogodišnja fitness trenerica, preporučuje da u početku žene drže plank poziciju 20 sekundi i s vremenom produžavaju trajanje držanja planka do 1 minute. nakon isteka vremena žene se trebaju spustiti u osnovnu poziciju na koljena, odmoriti par sekundi i ponovo se postaviti u plank poziciju. I tako barem tri puta.

Druga vježba – Bočni plank

vjeza2

– Bočni plank se radi na način da legnete na pod, okrenete se na lijevi bok i odgurnete od poda lijevom rukom, a desnu ruku držite uz desni bok. Noge trebaju biti potpuno ispravljene, lagano odmaknute jedna od druge dodirujući se na mjestu uporišta na podu. Uvucite trbuh. Podignite tijelo u zrak ispravljajući i izdužujući struk i trbušne mišiće tako da ravnotežu održavate lijevom rukom i desnom nogom – objašnjava Lagree.

Isto kao i kod običnog planka, Lagree savjetuje da se počne s intervalima od 20 sekundi i da se oni s vremenom povećavaju do 1 minute. Vježbu treba ponoviti tri puta na oba boka.

Treća vježba – Istezanje trbušnih mišića

vjezba3

– Sjedite na pod s uzdignutim spojenim koljenima i petama udaljenima otprilike 30 centimetara od trupa tijela. Potom se lagano nagnite unazad bez savijanja kičme (ovo je jako teško). Ako savijate kičmu, vježba gubi svoju svrhu – objašnjava Lagree.

Uzmite uteg i s obje ruke ga držite između nogu i trupa. Savijte laktove. Zatim uvlačite trbuh istovremeno se polako okrećući na stranu. Držite tu poziciju tri sekunde, zatim se polako okrenite na drugu stranu stalno držeći uteg u vazduhu.

Četvrta vježba – Trčanje u planku

vjezba4

Postavite se u plank poziciju. Povucite desno koljeno prema prsima. Dok koljeno privlačite prsima, uvucite trbušne mišiće što čvršće kako biste bili sigurni da vaše tijelo ostane u planku. Zatim brzo vratite desnu nogu na pod i povucite lijevo koljeno prema prsima.

Nastavite prebacivati koljena tako da stvarate pokrete slične trčanju. Ne treba se opterećivati brzinom izvedbe vježbe, puno bitnije ju je pravilno napraviti.

Peta vježba – Trbušnjaci

vjezba5

 Lezite, obraćajući pažnju da su vam leđa potpuno priljubljena uz pod. Spojite dlanove ruke iza glave. Potom podignite koljeno desne noge do prsa spajajući ih s lijevom rukom podižući lopatice od poda. Istovremeno maksimalno ispružite desnu nogu i zaokrenite torzo nadesno – daje detaljne upute Lagree.

 – Za vrijeme ove vježbe bitan je fokus i kontrola nad svakim mišićem u tijelu. Vježba se polako izvodi. Savjetujem barem 20 ponavljanja u setu vježbe – objasnila je Lagree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *