ORHIDEJE MI NIKAKO NISU CVJETALE – a onda sam SIPALA OVO U SAKSIJU: Napitak koji ovo cvijeće voli više od vode, STALNO ĆE IZBACATI NOVE CVJETOVE

ZANIMLJIVOSTI

Uzgojiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cvjeta jedan je od najvećih izazova svakog kućnog botaničara. Osim svjetlosti i dohrane, zalijevanje orhideja pretvorilo se u posebnu “znanost”. U nastavku donosimo trik koji će zauvijek promijeniti izgled vaših orhideja.

Orhideje ili kaćunovke izazov su za svakoga, no ako ih uspijete potaknuti da se nesmetano razvijaju, nagradit će vas prizorima kojima se jednostavno ne možete ne diviti.

Možda ste na poklon dobili orhideju u punome cvatu koja više nikada nije dobila nove cvjetove.

Za mnoge kraljica cvijeća, orhideja je posebno osjetljiva biljka. A svaki ljubitelj tog prekrasnog cvijeta sigurno ima vlastite najbolje savjete za uzgoj – neki ju drže na direktnom suncu, neki ju zalijevaju s odstajalom vodom koju kasnije izliju iz tanjurića, neki joj samo prskaju listove…
No istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

orhideja

SAMO VODA NIJE DOVOLJNA

Također, mnogima se sigurno dogodilo da su na poklon dobili raskošan primjerak u punome cvatu, koji kad je ocvao, više nikada nije dobio nove cvjetove.

Za uzgoj takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umjesto da ju zalijete običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuhati posebnu šalicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana uliti u orhideju.

Ne pretjerujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dvije žlice i nemojte ju zalijevati tijekom vikenda.

Ta tehnika funkcionira i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Ako ovom savjetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša će ljepotica sigurno ponovno procvjetati.

(Zadovoljna.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *