“DIJETE JE UPRAVO DOBILO OVAJ ZADATAK OD PROFESORA NA VIBER GRUPI, JA SAM U ŠOKU”: Otac iz Srbije uslikao zadatak koji je njegovo dijete dobilo – PA DA LI JE OVO TEMA ZA PISMENI?

ZANIMLJIVOSTI

Jedan otac iz Srbije objavio je na društvenoj mreži Tviter teme za pisani rad iz srpskog jezika koje je njegovo dijete dobilo u školi. 

Naime, samo dan nakon tri samoubistva mladih u Beogradu, jedna od tema na koju bi trebalo da piše dijete koje ide u drugi razred srednje škole je “Samoubistvo – herojski čin ili kukavičluk”. Još tri koje su se našle na spisku su i “Želim da zaboravim”, “Niko mene ne razuijme”, “Moja ljubavna priča”.

Roditelj koji je objavio ovo bio je šokiran izborom tema.

1

Foto: Facebook

– Kao prosvjetni radnik jeza me podilazi da među učenicima ima djece koja pomišljaju na samoubistvo. Provlačim kroz lekcije kako prevazići probleme. Većina roditelja nije svjesna koliko tužne, depresivne i nesrećne djece imamo. Jutros u vijestima da troje izvršilo samoubistvo – jedan je od komentara.

2

Foto: Facebook

Ipak bilo je onih koji su razumjeli ovakav prijedlog tema. 

– Teme smišlja i predlaže profesor, niko drugi ih ne određuje. Pretpostavljam da mu je namjera bila, da zbog učestalosti, proveri stav klinaca, pa da eventualno otvori takvu temu za razgovor sa psihologom, da se djeluje preventivno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *