Treba sam samo 1 namirnica i ogrebotine sa laminata nestaju: BIT ĆE KAO DA STE GA TEK POSTAVILI

ZANIMLJIVOSTI

U današnje vrijeme laminat se, kao podna obloga, može sresti u mnogim domovima. U poređenju sa drugim podnim površinama on posjeduje mnoge prednosti.

Mada, laminat ima jedan nedostatak: na njemu se, veoma lako, pojavljuju ogrebotine. Ali, možemo ih se lako osloboditi, ako znamo neke trikove. O tome ćemo vas danas informisati.

 Kako ukloniti ogrebotine sa laminata i ostalih drvenih površina

1.  Koristimo orahe

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rješenje za postojeće ogrebotine na drvenom namještaju i podu.

Orah treba očistiti i utrljati ga na oštećena mjesta. Nema potrebe da, prilikom utrljavanja,  pritiskate jako, glavni zadatak je – popuniti trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primjetne.

orah

2. Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu olovku (ili kredu).

Ogrebotinu očistite od prašine i nanesite olovkom (ili kredom) sloj voska po cijeloj dubini i površini. Neka se vosak osuši, nakon čega površinu treba ispolirati mekom krppom.

olo

3. Majonez

Ako na drvenoj površini postoje, ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonez. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i sačekajte par dana,prenosi Uspešna.žena.

Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti, i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, skloniti ostatke majoneza koji se nisu upili, i ispolirati površinu.

maj

4. Dječji šampon

Za održavanje laminata postoje specijalna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dječji šampon i običan omekšivač.

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

ll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *