NEMA VIŠE ČUPANJA: Zauvijek uklonite neželjenu travu iz bašte, a da cvijeće ostane netaknuto! OVAJ TRIK SVI DIJELE

ZANIMLJIVOSTI

Ljubitelji cvijeća znaju koliko je truda potrebno uložiti kako bi vrt izgledao lijepo i raskošno.

cvijece

Do sada ste na našem portalu mogli pročitati mnoštvo savjeta kako da vam cvijeće uspije svaki put, a sada vam donosimo još jedan koristan savjet.

cvijece4

Naime, mnogi muku muče sa travom koja neprestano niče na sve strane i tako nam nulira sav trud koji uložimo u lijep izgled vrta.

Međutim, da li ste znali da je rješenje veoma jednostavno.

cvijece-balkon

U nastavku pogledajte nekoliko prirodnih načina kako da se zauvijek riješite trave u bašti, a da vam cvijeće ostane netaknuto:

Kuhinjska so

Jednostavno sipajte so direktno na biljku ili napravite rastvor od dvije šolje vode i jedne šolje kuhinjske soli. Poprskajte neželjenu travu rastvorom i on će je ubiti.

Kukuruzno brašno

Služi i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mjesto gdje ne želite da nikne.

Sirće

Poprskajte listove ili stabljiku trave čistim alkoholnim ili jabukovim sirćetom. Ovaj metod ćete možda morati da ponavljate, naročito ako nakon nanošenja sirćeta padne kiša. Kisjelina iz sirćeta zauvijek će ubiti travu, ali pazite da kapljice ne završe na cvijeću ili u zemlji, jer na njoj poslije ništa više neće rasti.

Ključala voda

Najjeftiniji, ali veoma efektan metod ubijanja neželjene trave. Pažljivo prelijte vrelu vodu preko trave i biće uklonjena zauvijek, prenosi cdm.me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *