ISKUSNI KERAMIČAR OTKRIO: Ova magična smesa čisti sve osim OBRAZA! Evo kako da vratite bjelinu FUGAMA u tren oka! (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Kako bi uspjeli u misiji da vaš dom bude besprijekorno čist, vjerovatno ponekad koristite skupa sredstava koja mogu da budu itekako opasna. Odlično, sigurno i ekonomično sredstvo za čišćenje fuga između pločica možete lako pripremiti sami kod kuće. Nakon ovog postupka fuge će biti kao nove i bit ćete oduševljeni sa postignutim rezultatom.

Kako bi fuge bile sjajne kao prvog dana i kako bi dugo potrajale, potrebno je da napravite sljedeću mješavinu, a za nju su vam potrebni ovi sastojci: sedam čaša vode (1,5 l), jedna polovina čaše sode bikarbone, jedna trećina čaše soka od limuna (ili 1 supenu kašiku limuntusa odnosno limunske kiseline) i jedna četvrtina čaše alkoholnog sirćeta. Kao prvo je potrebno da u 1,5 l vode rastvorite sodu, a u to nakon toga dodajte limuntos ili sok od limuna i na kraju polako sipajte sirće. Nakon što pričekate da prođe hemijska reakcija, vaša smjesa će da bude gotova i spremna za upotrebu.

Nakon toga uzmite četku, spužvu ili kist i smjesu utrljajte u fuge između ploča i vidjet ćete pred vašim očima kako fuge postaju čiste, a pločice dobijaju obnovljen i svjež izgled. Pokušajte i vi sami da napravite ovu smjesu, garantujemo da se nećete pokajati ni sekundu. Jako dobro je to što sastojci koji su vam potrebni su lako dostupni i nisu uopšte skupi, a možete potrošiti dosta novca na hemijske preparate čiji učinak nije isti kao kod ove prirodne mješavine. Također je dobro što je sve lako za pripremiti i nije potrebno da se namučite kako bi napravili smjesu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *