Pogledajte govor tijela ,otkrivena je istina o njima!

ZANIMLJIVOSTI

GOVOR TIJELA OTKRIO PRAVU ISTINU O MEGHAN I HARRYJU: Ovako su se ponašali tokom intervjua, SAD JE SVE JASNIJE?!

Intervju Megan Markl i princa Harija sa čuvenom televizijskom voditeljkom Oprom Vinfri, emitovan pre dva dana (7. mart) na američkom “Si-bi-esu”, analaziran je i iz ugla govora tela. Ovo su zapažanja stručnjaka za mimiku.

Megan Markl je mirnim, odmjerenim glasom pričala o borbi sa samoubilačkim mislima, a iza kontakta koji je ostvarila očima sa voditeljkom i njenih pokreta, koji su pratili prisjećanje teških momenata, krio se “nalet snažnih emocija”, piše “Dejli mejl”.

Sa druge strane, tiha pauza i pokret žaljenja princa Harija na pitanje o princu od Velsa sugerišu da je njegov odnos sa ocem teže popraviti od njegovog odnosa sa bratom princom Vilijamom, ocjenjuje stručnjak za govor tijela Džudi Džejms.

Džudi Džejms je zatim objasnila da je malo dramatičnosti koju je Megan pokazala dok je pričala o komentarima o boji kože svog sina Arčija Harisona, otkrilo njenu “suptilnu molbu za empatiju i dogovor”, dok je “padanje vilica” Opre Vinfri pokazao “ekstreman šok”.

Tokom intervjua vojvotkinje i vojvode od Sasek.sa sa Oprom Vinfri princ Hari je govorom tela ostvario mnogo snažnije prisustvo nego što se to činilo u najavama emisije, rekla je Džudi Džejms za “Fimejl”.

Stručnjak je objasnio i da je Hari pokazao da je i te kako preuzeo ulogu “zaštitnika i branioca” u braku sa Megan, koja je priznala da je imala samoubilačke misli dok je bila na dvoru.

Smireni pokreti Megan Markl doprineli su tome da njene izjave deluju šokantnije i uvjerljivije, a time što je mazila trudnički stomak poslala je signal “zaštitničkog materinstva”, koji je pratio priče da su Hari i Arči izgubili podršku porodice, smatra Džudi (Megan Markl i princ Hari su 2018. dobili sina Arčija Harisona, a na Dan zaljubljenih saopštili su da će dobiti drugo dijete, u intervjuu su otkrili da čekaju kćerku).

MEGAN MARKL O SAMOUBILAČKIM MISLIMA: NIZAK, DUBOK GLAS I TREPTANJE KAO NALET EMOCIJA

Slušajući Megan Markl kako iznosi šokatno priznanje da “nije željela više da živi”, Džudi Džejms je primijetila: “Pričala je to mirnim, odmjerenim tempom, dubljim ili nižim glasom, bez drame u pokretima odnosno govoru tijela”.

Džudi je zatim objasnila: “Megan ostvaruje kontakt očima sa Oprom i jedan mikro pokret očima otkriva da se ona priseća uspomena”.

1

Ključan dio mimike Megan Markl iz intervjua su i sljedeći detalji: “Njene obrve se čak podižu i otkrivaju veći dio oka, a ubrzano treptanje ukazuje na snažan nalet emocija tokom prisjećanja”.

Uočeno je i kako Megan odmahuje glavom kao da želi da se oslobodi bolnih sećanja.

PRINC HARI O OCU: STISKANJE USANA KAO ZNAK ŽALJENJA

Džudi Djems je primijetila da je princ Hari zamalo zaplakao dok je pričao o ocu ističući da ga je Čarls, koji je prošao nešto slično, iznevjerio.

Princ Hari je ispričao da su se odnosi dvora prema njemu i Megan promenili nakon njihovog povratka iz Australije i sa Novog Zelanda, kao da je otac prestao da odgovora na njegove pozive dok se raspravljao o budućoj ulozi njega i Megan, bilo je to u momentu dok je par u Kanadi slavio Božić.

2

“Zna kakav je osećaj bola, a Arči mu je unuk. Uvijek ću ga voljeti, ali mnogo sam povrijeđen. I dalje će mi biti jedan od priotiteta da popravim taj odnos, ali oni znaju samo ono što znaju, u tome je stvar”, rekao je Hari.

Dodao je da otac razgovara sada sa njim preko telefona, kao i da imaju da riješe dosta problema.

“Tiha pauza je rekla toliko toga, zatvaranje očiju i skretanje pogleda, odmahivanje glavom i pomjeranja jezika”, dešifrovala je Džudi Džejms Harijevu mimiku pa istakla:

“Hari je stiskao usne što je čest gest žaljenja i izgledalo je da je na korak od suza dok je pričao da je mnogo povrijeđen”.

Dok je govorio o navodnom napadu na kraljicu Elizabetu II iza njenih leđa, Hari je pomjerao prste, skretao pogled i pravio pauzu, a Megan ga je pogledala prije nego što je rekao da poštuje baku.

4

“Njegov odgovor na pomen Vilijamovog imena je, takođe, bio iznenađujuće nježan. To je izazvalo osmijeh, pa čak i lagani smijeh jer je rekao da voli brata. Pljesnuo je rukama pa ih rastavio kao da je ponoašao “razdor”, ali njegov osmijeh ukazuje na to da bi mogli da poprave odnos”, rekla je Džudi.

MEGAN MARKL O KEJT MIDLTON: UBRAZANO TREPTANJE KAO NALET EMOCIJA

Megan je u intervjuu rekla da je plakala zbog Kejt Midlton na probi svog vjenčanja sa Harijem, ali je napomenula da joj se vojvotkinja do Kembridža izvinila kao i da je Kejt dobra osoba.

U ovom dijelu intervjua govor tijela Megan Markl ukazao je na određenu nevoljnost da odgovori na brza pitanja Opre Vinfri ili na želju da se o tome razgovara sporijim odmerenijim tonom.

5

“Nema pokreta tijela dok se odvija tema o Kejt, a na naglašeno prvo pitanje Opre da li je Kejt plakala zbog nje, Megan je tiho i jednostavno odgovorila ne, dok je podigla obrve i odmahivala glavu, blago se smiješeći zatvorenih usana”, rekla je Džudi.

Navela je dalje da je nekoliko puta moglo da se vidi kako Megan brzo trepće, što je otkrilo nalet emocija, a zatim je uzdahnula zatvorenih usana, što je bio znak ogorčenja, dok je gledala nadole.

Time što je slagala ramenima pokazala je da nerado priča o tome, a njen komentar: “Dogodilo se suprotno” pratilo je potvrdno klimanje glavom.

Iako je Džudi primijetila da je Megan u jednom momentu bila na ivici suza, govor tijela vojvotkinje je uglavnom bio odmjeren.

“Stalno je odmahivala glavom kako bi iskazala nevjericu u stvari koje je doživela, plus je skretala pogled, ili duze držala oči zatvorene čime je nagovijestila da su za nju takva sjećanja veoma bolna”, istakla je Džudi.

6

To što su njeni dlanovi bili okrenuti ka gore bilo je znak njene želje za empatijom i dogovorom, ali stiskanje prstiju, pokreti očiju i nekoliko suptilnih poteza jezikom razotkrili su potisnut bijes zbog sjećanja, što je posebno dolazilo do izražaja dok je pričala kako su Arči i Hari ostali bez zaštite porodice.

MEGAN MARKL O SINU I RASIZMU: POKRETI RUKU KAO MOLBA ZA EMPATIJU

Megan je govorila i o tome da je na dvoru bilo zabrinutosti zbog boje kože njenog sina, odnosno zebnje da dječak nema tamnu kožu.

Opra je u tom trenutku širom otvorila usta potpuno šokirana ovom izjavom, ali je mimika Megan bila daleko odmjerenija, ona je samo pomjerala ruku ka Opri što je bila suptilna molba za empatiju i podršku.

“Pravila je pauzu dok je pričala, a pogled joj je skretao uleijvo kao da se prisjećala ili procijenjivala”, dodala je Džudi koja je primijetila da je Megan, dok je pričala o odnosu dvora prema Arčiju, blago klimala glavom i suptilno rukom potvrđivala svoje riječi.

Megan je opisala svoju bol što je njenom sinu nakon što mu nije dodijeljena titula princa, bilo uskraćeno dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje. Ni ona ni Hari nisu željeli da kažu ko je na dvoru zastupao rasističke stavove.

MEGAN MARKL DODIRUJE TRUDNIČKI STOMAK: ZAŠTITNIČKI STAV

Džudi je uočila da je Megan tokom intervjua često dodirivala trudnički stomak što je činila i u prvoj trudnoći.

Stručnjak za govor tijela kaže da je Megan time pokazala da je veoma zaštitnički nastojena.

MEGAN I HARI JEDNO PREMA DRUGOM: ŠTITE SE, DODIRIVANJE BURME MNOGO TOGA OTKRILO

Džudi je izdvojila i to što je Hari na početku intevrjua dodirivao svoje butine što je bilo znak nespretnosti, ali ga je Megan ohrabrila time što je svoju ruku stavila preko njegove. I to je bio znak njene zaštite, ali je i princ tokom razgovora ispoljio jak zaštitnički stav prema supruzi, a čak ju je u jednom trenutku uhvatio za ruku i prekinuo kako bi joj pomogao i preuzeo riječ.

Stalno je pritom dodirivao burmu čime je pokazao čemu je najnaklonjeniji i gdje se krije njegova utjeha. Njegovo ponašanje je razotkrilo i potisnuti bijes, dok je potvrđivao riječi svoje supruge, a kako je rekla Džudi, njegovi izlivi bijesa i tuge bili su otvoreniji od onih koje je pokazala Megan. Veoma ilustrativnim gestovima je dočarao svoje zarobljeništvo na dvoru.

7

Poruka Megan i Harija bila je su oni sada bezbrižan par koji je uspio da pobjegne i koji sada živi jednostavan i slobodan život.

(Žena Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *