Cela Srbija u čudu, Slobodan našao način za grejanje stana za 500 DINARA mesečno! ČUDO… (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Jako plodnosno tlo za velike umove koji su se iza nas stoljećima rađali je uvijek bilo područje Balkana. Dovoljno je samo da kažemo Nikola Tesla i sve će vam biti jasno. Nikola Tesla je čovjek bez kojeg danas ne bi bilo električne energije. On je jedan od najvećih genijalaca kojeg je cijeli svijet vidio i zapamtio. Međutim, to da još uvijek ima genijalaca, pokazuju nam i vijesti koje možemo svaki dan vidjeti na internet portalima širom regije.

Naime, jedan čovjek iz Tuzle je od običnog automobila, sam napravio pravi električni automobil, koji se puni na punjač od 220 volti. On je sa tim automobilom napravio veliku uštedu, međutim, dokazao je i da se sa svojih 10 prstiju i sa malo mozga može mnogo toga uraditi i napraviti. Danas ćemo da pričamo o jednom čovjeku Srbije, koji ima, ne samo jednu nego mnogo genijalnih ideja. Naime, čovjek po imenu Slobodan Vesić dolazi iz Gornjeg Milanovca i u penziji je već 7 godina, a istu je zaradio u elektroprivredi Srbije. Njegov hobi jesu izumi na električnu energiju, kojih za sada ima baš mnogo, međutim on podijelio je jedan koji je zaista genijalan.

Naime, Slobodan je spojio svoju TA peć na centralno grijanje, odnosno na svoje radijatore, te napravio jednu jako veliku finansijsku uštedu. Bitno je naglasiti da, kada jednom napuni radijatore i kada se peć zagrije do maksimuma, njegov sran bude topao i do dva dana. Također, pored toga, Slobodan je napravio i električni sat koji ima 5 kazaljki, koje pokazuju različita vremena u 5 svjetskih metropola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *