BOGDANA JE SA KUPLJENOM DIPLOMOM MEDICINE IZ BEOGRADA OTIŠLA ZA NEMAČKU: Skidam se, a kad ono… (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Na našim prostorima je ovo poznata priča: nakon osnovne škole, djeca se većinom upisuju u srednju Medicinsku školu, iako mnogi možda i nisu za tu tešku profesiju. Pored toga se uči i njemački jezik te se rade pripravnički u bolnicama kako bi se moglo otići u Njemačku gdje onda ti medicinari nađu posao kao njegovatelji jer je u Njemačkoj uvijek nestašica radnika.

Oni koji su ambiciozniji i strpljiviji završe Medicinski fakultet pa nastave dodatni studij u inostranstvu. Bilo kako bilo, mnogi se trude da pobjegnu s naših prostora jer niko izgleda ne mari za tim što živimo u državama punim korupcije i nepravilnosti koje nam štete svima. Danas vam donosimo priču o jednoj djevojci iz Srbije koja je pratila sličan put ali je time i pokazala kako nije svako krojen da bude medicinski radnik te da nestručnost ima svoje posljedice. Radi se o djevojci po imenu Bogdana. Bogdana je, kao i mnogi, posvetila svoje učeničke godine medicini ali joj to baš nije išlo od ruke. Usprkos svemu tome, njeni roditelji su se odlučili na to da joj kupe diplomu, jer to je inače često korištena prečica da bi se došlo do inostranstva i time su svojoj kćeri omogućili da se zaposli u inostranstvu.

VIŠE S WEBA:

“Sjedimo dečko i ja u stanu, ja za kompom, on gleda neku utakmicu”

Bogdani se nije bilo pretjerano teško zaposliti, ali je postojao jedan problem – ona nije znala kako da radi svoj posao jer je diplomu dobila bez imalo rada i truda. Posljedica ovoga je to da je na kraju i ubila pacijenta te dobila otkaz. Šta vi mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *