OVE STVARI NI U LUDILU NE POKLANJAJTE ŽENI ZA 8. MART: Posebno ne ovo pod brojem 3! SAMO ĆETE JE NALJUTITI

ZANIMLJIVOSTI

Međunarodni dan žena je po prvi put obilježen 28. februara 1909. godine, i to u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na osnovu Deklaracije koju je donijela Socijalistička partija te zemlje. Od 1975. Ujedinjeni narodi (UN) službeno obilježavaju 8. mart kao Međunarodni dan žena.

Ovog dana većina muškaraca trude se da svojim ženama, majkama, kćerkama odaberu prigodne poklone koje će ih oduševiti.

Najčešće izbor pada na cvijeće, parfem, čokolade…

Međutim, postoje stvari koje nikako ne smijete kupiti damama za ovaj dan.

Vage, pedometri, članstvo u teretani

vaga

Ako nešto od ovoga poklonite svojoj ljepšoj polovini sve su šanse da se više nikada u životu nećete seksati. Sve što bi moglo da ima veze sa kilogramima, mršavljenjem ili vanjskim izgledom je strogo zabranjeno. Nema veze što vam se prije dva dana požalila kako želi da se učlani u teretanu i što svako jutro kuka kako bi voljela da ima vagu… Bez obzira na to koliko dobre vaše namjere bile ona će shvatiti da joj poručujete kako je ružna i debela.


Kuhar

88131f7e8efc0463af40bbc3c29b47e3-view-l

To možete kupiti svojoj mami, ali ženi nipošto jer ona je uspješna, nezavisna mlada žena koja ima cijeli svjet pod nogama i kojoj nije mjesto u kuhinji. To znači i da nikakvo suđe ne dolazi u obzir.


Karanfil

kirmizi-karanfil3

Majstore, nismo u Jugoslaviji osamdesetpete pa da ženi poklanjaš karanfil. Nemoj poklanjati ni plastično cvijeće, pretpostavljamo da nisi baš tolika neznalica, ali važno je napomenuti. Priča oko toga da će joj trajati vječno neće proći.


Kućanski aparati

woman-in-casual-wear-vacuum-cleaning-the-carpet-1163-2428

Ovo je jedna od najčešćih zamki u koje muškarci upadaju, ali ti se potrudi da ti se to ne dogodi. Dakle, čak i ako je stari usisivač na izdisaju, ako se puši kao aspuh trabanta NEMOJTE kupovati kućanske aparate. Iali ako već odlučite da kupite pored toga obavezno kupite neki komad nakita i buket cvijeća bar malo da zamskirate svoju glupost.

Plišane igračke i čokolada

tamna-cokolada-1

Može ako imate 14 godina, ali vjerujemo da u tom uzrastu žene još nisu svjesne svojih prava i ravnopravnosti pa joj pokloni za 8. mart ne trebaju. Ako ste stariji od 20, plišani medo ti može doći glave.

Alat

Nije tvoje da ženi kupuješ alat, već da budeš tu 24/7 da popraviš sve što treba i prije nego što se pokvari. Alat, ženi? Sram te bilo!

Pored svega navedenog manje poželjni pokloni su i jeftini parfemi, jeftin nakit, knjige o samopomoći, keramički ukrasi, vaze, šolje, pamučni veš, previše seksi veš, jeftina garderoba…

(Novi.ba/50nijansipive)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *